Maminka.czPorod

25 nejlepších porodních fotek roku 2020! Tolik něhy a emocí naráz se jen tak nevidí

Radka Wallerová 26.  7.  2020
Bolest, někdy trvající celé hodiny, vyčerpání a pak obrovská radost. Přesně takové situace včetně různých něžných momentů zachycují následující fotky, které Asociace porodních fotografů vybrala mezi ty nejkrásnější za minulý rok. Souhlasíte s jejich výběrem?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Porodní fotografové, respektive fotografky, protože většinou jde o ženy, mají tradici především v USA, ale působí i v Holandsku a dalších zemích. Celkem má International Association of Professional Birth Photographers  více než 1100 členů ze dvaapadesáti zemí.  

Jako každý rok se soutěžilo v pěti kategoriích – snímky z chvil před porodem, vlastní porod, detaily, prvních 48 hodin po narození a poporodní období pro ženu. Dnes představujeme pětadvacítku těch nejlepších snímků, z nichž bude během roku vybrán ještě jeden, ten absolutně nejpovedenější. 

"Jsem nadšená, že mohu představit obrovský talent našich členů v obrazové soutěži," prohlásila za asociaci její šéfka Liz Cook. 

Asociace právě teď vyhlásila nejhezčí porodní snímky roku 2020, ale jde samozřejmě o záběry z loňského roku. Mezi desítkami fotografií některé z těch, které také v soutěži uspěly, chybí – jejich rodiče si nepřáli publikaci. Ale většina s ní neměla problém, ačkoli jde o hodně intimní záběry. 

Všichni rodiče na snímcích s fotografováním souhlasili, zejména v zámoří je profese porodních fotografů, respektive fotografek, protože ženy mezi nimi jednoznačně převažují, hodně oblíbená. 

Doma porodila pětikilové dítě! Byli u toho manžel, syn i dcera
100 mimořádných fotek z porodu! Úžasný rodinný zážitek hodně zblízka
Témata: Porod, Porodnice, Nina, Liz Cook, Něha, Fotograf, Desítka, Fotka, Holandsko, Asociace, JEN, Pór, Emoce, Fotografka, USA, Vyčerpání, Pedro, Torres, Esther, Cindy, TAK, Bree, Edith, Obrovská radost, Fotografování