Maminka.czRecepty

3 dobroty, kterými na dětské oslavě zabodujete

Reklama 15.  7.  2015
Zapomeňte na cukrárny, tu nejlepší oslavu nachystáte svému zlatíčku vy. Máme pro vás osvědčené recepty na sladkosti, po kterých se budou děti olizovat až za ušima.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Žofčiny jednohubky

Lahodná rychlovka, která ze stolu zmizí jako první. Nachystejte si párátka, alobal a tác a jde se na to. Doporučujeme nachystat rovnou dvojitou dávku.

Ingredience

  • 1 sáček dětských piškotů
  • 2 banány
  • 2 balení čokoládové polevy

Na tác rozprostřete alobal. Banány nakrájejte na kolečka a vždy jedno kolečko banánu vložte mezi ploché strany dvou piškotů. Výsledek nabodněte na párátko a odložte na tác. Až si takto nachystáte všechny banány a piškoty, rozpusťte ve vodní lázni čokoládovou polevu a namáčejte do ní postupně všechny jednohubky.

Obalené v čokoládě je pak dejte do lednice vychladit. Jednohubky připravte den předem, ať piškoty stačí změknout. Na servírovací talíř je přesuňte až těsně před podáváním.

Princ George slaví 4 roky. Už nemusí nosit podkolenky, ale na kalhoty si ještě počká

Mls pro pány tučňáky

Co by to bylo za narozeninovou oslavu, kdyby na ní chyběla zmrzlina. Připravit skvělou domácí zmrzlinu je přitom tak snadné – stačí vám ruční šlehač a tvořítka na nanuky.

Ingredience:

  • 400 ml kondenzovaného mléka Salko
  • 400 ml 33 % smetany na šlehání
  • 1 lžička vanilkové esence nebo vanilkový lusk

Všechny suroviny smíchejte a ručním šlehačem našlehejte do krému. Tím naplňte tvořítka a nechte zmrazit. Z mrazáku vytáhnete prvotřídní vanilkovou zmrzlinu.

Cupcaky včelky Máji

Děti milují kreslené postavičky a z muffinů ozdobených včelkami budou nadšené. A vám to nedá ani moc práce. Potřebujete koupené nebo upečené vanilkové muffiny, hezký servírovací podnos, misku, ruční šlehač, zdobící sáček (nebo pevnější igelitový sáček s odstřiženým rohem) a vykrajovátko na marcipán ve tvaru včelky.

Klepněte pro větší obrázek

Ingredience na krém a zdobení:

  • 250 g bílé Lučiny
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 160 g prosátého cukru moučka
  • 160 ml 33 % smetany na šlehání
  • pár kapek šťávy z červené řepy (nebo červené potravinářské barvivo)
  • 1 balení marcipánu

Lučinu, extrakt, moučku vyšlehejte do krému a postupně zašlehejte smetanu. Nakonec přidejte šťávu z červené řepy, která krém obarví na krásnou růžovou. Krémem naplňte zdobící sáček a ozdobte jednotlivé muffiny. Marcipán vyválejte na placku a vykrajujte pomocí vykrajovátka včelky. Těmi pak krém na muffinech ozdobte. Uvidíte, že cupcaky podávané na servírovacím tácu se budou dětem líbit víc než dort.

Aby vaše sedačka netrpěla

Nájezd hordy malých oslavenců nemusí váš obývací pokoj přestát ve zdraví. Obzvlášť pohovky dostávají zabrat a nezřídka nesou po odchodu hostů stopy po čokoládě a šlehačce. Vyhněte se komplikovanému čištění a pořiďte si předem napínací potah na sedací soupravu. Snadno jej natáhnete a po oslavě prostě strčíte do pračky a máte uklizeno.

Tak vzhůru do slavnostních příprav!

4 nejlepší jahodové recepty pro děti. Zkuste knedlíky, salát nebo polévku
Recepty pro těhulky: Zařaďte do jídelníčku kuskus, jáhly a quinou
Nemůžete lepek? Vyzkoušejte tyto hříšně dobré bezlepkové recepty

 

Témata: Recepty