Maminka.czVáš domov

4 nápady, zabaví děti i vás. A společně!

Reklama 27.  4.  2016
Nechcete skončit u pohádek ani na pískovišti? Schovávaná už vás dávno nebaví a hledáte inspiraci, jak zabavit děti i sebe tak, aby byli všichni spokojení? Máme pro vás hned 5 nápadů!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kreativní odpoledne

Kreslení, malování, modelování, vystřihávání a lepení – také si dětství bez kreativního tvoření nedokážete představit? Už vám docházejí nápady? Pořiďte si kreativní sady pro malování pro děti a jiné tvoření a pusťte se do díla. Hotový výtvor je samozřejmě nutné vystavit!

Tip: Kreativní sady, hračky do vody a další vychytávky najdete na pinkorblue.cz

Postavte bunkr

Vzpomínáte, jak vás jako děti bavilo stavění bunkrů z deštníků či křesel a jak vám rodiče vždy vynadali, že děláte nepořádek? Udělejte dětem radost a postavte bunkr společně. Použijte křesla, deštníky, deky a přikrývky. Vnitřek bunkru vyzdobte světýlky a nanoste dovnitř nejoblíbenější hračky. Až děti přestane bavit samotný pobyt v bunkru, vyhlaste útok a společně svůj úkryt braňte před nájezdem pirátů.

Dětská diskotéka

Pokud máte alespoň dvě děti, uspořádejte dětskou diskotéku. Zhasněte světla a rozsviťte jen lampičky. Připravte koktejly z různobarevných džusů a drobné občerstvení. Pusťte nejoblíbenější písničky vašich dětí a zábava může začít. Až vaše děti přestane bavit samotné řádění, vyhlaste soutěž o nejlepšího tanečníka či tanečnici a jako hřeb večera se připravte na módní přehlídku. Připravte dětem hromadu oblečení, šátků a doplňků a nechte je, ať vymyslí co nejoriginálnější model. Soutěž můžete ozvláštnit třeba soutěží o to, kdo na sebe navlékne nejvíc triček.

Honba za pokladem

Nic děti nebaví tak jako hledání pokladu. Připravte si indicie, ceny, fáborky a samozřejmě samotný poklad. Připravte cestu – třeba parkem, na zahradě, nebo i jen po domě a označte ji fáborky. Na cestě za pokladem by děti měly čelit různým překážkám a úkolům – a zde je prostor pro přípravu zábavných i poučných chytáků. Úkoly připravte dle věku dětí a uvidíte, že opakování abecedy nebo poznávání stromů bude mnohem zábavnější než jen posedávání u učebnic.

Témata: Váš domov