Maminka.czRodina

4 šťastné rodiny, které dokazují, že na pohlaví rodičů nezáleží!

Veronika Zenklová 4.  5.  2021
Dvě mámy nebo dva tátové? Co na tom, hlavně že své děti milují! Podívejte se na rodiny párů stejného pohlaví a zahoďte předsudky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ačkoliv je výchova dětí rodičů stejného pohlaví společensky méně akceptována než jejich soužití, z posledních sociologických studií vyplývá, že gayové nebo lesbičky nejsou méně schopné než heterosexuální páry vytvářet milující, oddané vztahy nebo vychovávat děti a poskytovat jim stabilní rodinné zázemí.

Podle vyjádření Americké asociace sociologů pro Nejvyšší soud Spojených států amerických se dětem, které vychovávají rodiče stejného pohlaví, vede stejně dobře jako těm, které vychovávají heterosexuální páry. 

Stovky studií během posledních třiceti let dokazují, že sexuální orientace rodičů mají na vývoj děti pouze malý nebo dokonce žádný vliv. 

Poslanci v Česku minulý čtvrtek schválili v prvním čtení návrh na uzákonění sňatků stejnopohlavních párů, který ve sněmovně leží přes tři roky. A my jim fandíme! 

Tyhle zahraniční rodiny jsou důkazem toho, že pro šťastnou rodinu a spokojené děti není stejné pohlaví rodičů na překážku.

Témata: Láska a vztahy, Rodina, Péče o dítě a jeho výchova, Rodina a vztahy, Instagram, Chování a vztahy, Rodiče, Rodina a vy, Nejvyšší soud, Táta, Kate, Česká republika, Sharon, Sněmovna, Lesbička, Děti, Šťastná rodina, Stejné pohlaví, USA, Dad, Daddy, Máma