Maminka.czEkologie

4 tipy pro efektivní úklid: Pomůžou ocet, sůl i hi-tech pomocníci

Markéta Novák Matějková 19.  5.  2017
Domácí práce zrovna nespadají do kolonky „nejoblíbenější aktivita“, kdo ale chce mít doma čisto, musí se s nimi nějak poprat. Denně se uklízení věnuje dle výzkumu Sociologického ústavu AV ČR až 80 % Čechů. Zejména ženám zabere péče o domácnost v průměru 3 hodiny každý den, o víkendu během dopoledne uklízíme téměř všichni. Není tedy divu, že na společné rodinné chvilky pak nezbývá moc času. Urychlete náročný úklid a udělejte si více volna pro své nejbližší, zaručeně to ocení.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak ušetřit čas během úklidu?

Nejefektivnějšího úklidu dosáhnete tak, že si ho dobře rozplánujete. Pokud máte na nábytku prach, zbavte se ho hned na začátku, zabráníte tím rozvíření. Místo utěrky z mikrovlákna dobře poslouží i obyčejná ponožka ze savého materiálu, ke které se ztratila druhá do páru. Jakmile máte hotovo, můžete se pustit do zbytku práce.

Čisticí prostředky za pár kaček: citron, ocet a soda

V dnešní době však na to nejste úplně sami.  O podlahy se postarají samostatní domácí pomocníci, s mastnotou zatočí i jednoduché, podomácku vyrobené čisticí prostředky. Vyzkoušejte některý z našich tipů popsaných níže v článku a uvidíte, kolik volného času rázem budete mít.

Témata: pomoc, Váš domov, Úklid, Ekologie, Prvenství, Omývání, Lest, Mýdlo, Příděl, Vysavač, Novina, Surf, Obyčejné mýdlo, Sám doma, Ocet, Prkno, Soda, Efekt, Drobek, Skvrna, Esenciální olej, Jedlá soda, Tip, Čistič, Alobal, Úklidové pomůcky na Heureka.cz