reklama

4 zdravé rybičky: Rychlé recepty i pro ty nejmlsnější jazýčky

Organismus vašich dětí je potřebuje, mlsný jazýček odmítá. Servírujte je chytře a chutně.

Smažená ryba obalená ve vločkách

Porce: 4
Příprava: 10 minut
Smažení: 10 minut

Ingredience:
800 g tresky
1 citron + šťáva z jednoho citronu
12 lžic jemných ovesných vloček
rostlinný olej na smažení

Postup: Tresku nakrájíme na jednotlivé filety, zakapeme je citronovou šťávou a osolíme. Ovesné vločky dáme do hlubokého talíře a filety v nich z obou stran obalíme. Přesuneme na ubrousek a dobře přimáčkneme, aby vločky neopadaly. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a ryby smažíme asi 3 minuty z každé strany dozlatova.
Přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Zbylý citron nakrájíme na dílky a servírujeme spolu s rybou.

Tip: Podávejte s kousky zeleniny a opečenými bramborami.

Ryba v balíčku

Porce:4
Příprava: 10 minut
Pečení:30 minut

Ingredience:
600 g mraženého hrášku, rozmraženého
1 svazek jarních cibulek
1 svazek bazalky, lístky nakrájené na nudličky
4 filety pangasia nebo jiné bělomasé ryby rostlinný olej

Postup: Cibulky omyjeme, nakrájíme na kousky a promícháme s hráškem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Omyté filety po obou stranách lehce opepříme, osolíme a obalíme v nudličkách bazalky. Dostatečně velký kus pečicího papíru potřeme olejem.
Část hrášku a cibulky rovnoměrně rozprostřeme na střed papíru, položíme na něj dva filety a zakryjeme další částí hrášku. Zakapeme olejem, zabalíme a balíček uložíme na plech. Opakujeme s dalšími dvěma filety.
Pečeme asi 30 minut.
Otevíráme opatrně, z balíčku může uniknout pára. Podáváme s pečivem nebo bramborami.

Losos přelitý mrkvovou omáčkou

Porce:4
Příprava:10 minut
Vaření mrkve: 15 minut
Smažení lososa: 5 minut

Ingredience:
8 mrkví, nakrájených na kolečka
2 cibule, nakrájené na kousky
1 kávová lžička rostlinného oleje
1 pomeranč
3 filety z lososa (600 g)
4 polévkové lžíce smetany

Postup:V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut dusit. Pomeranč omyjeme a vymačkáme z něj šťávu. Lososa nakrájíme na kostky, osolíme a zakapeme třetinou pomerančové šťávy. Jakmile je mrkev měkká, rozmixujeme ji dohladka.
Přidáme smetanu a zbylou pomerančovou šťávu. Podle chuti osolíme a opepříme.
Lososa osmažíme nasucho na nepřilnavé pánvi asi 5 minut. Rozložíme na talíře, přelijeme mrkvovou omáčkou, podáváme s rýží nebo těstovinami.

Tip: Do hotové omáčky lze přidat i trochu strouhané pomerančové kůry.
V tom případě použijte pomeranč v biokvalitě.

Rybí karbanátky

Porce: 4
Příprava:10 minut
Smažení:10 minut

Ingredience:
7 sušených rajčat v oleji, scezených a nakrájených na kousky
3 jarní cibulky, omyté a nadrobno nakrájené
400 g tuňáka ve vlastní šťávě
6 lžic jemné strouhanky olej na smažení

Postup:V misce promícháme rajčata, cibulku, tuňáka a dochutíme solí a pepřem. Vytvoříme větší karbanátky, které obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme olej a při středním výkonu smažíme karbanátky asi 3 minuty z každé strany. Ihned podáváme s čerstvým pečivem nebo šťouchanými bramborami a salátem.

Tip: Kontrolujte výkon plotny, karbanátky se velmi snadno spálí. Použijte co nejkvalitnější konzervu, kde je vysoký podíl ryby.



Další recepty naleznete na webu Recepty.cz

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Máte tendenci vrhnout se do pracovního dobrodružství, které může být na vaše schopnosti náročnější, šéf vás v tom nepodpoří. Dokážete…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama