Maminka.czPorod

5 dobrých důvodů, proč je kamarádka víc než chlap

Lada Černá 7.  2.  2012
5 dobrých důvodů, proč je kamarádka víc než chlap
Jestli je sůl na zlato, pak pravé kamarádky jsou nad sbírku diamantů, včetně těch na hodinkách od Cartiera. Holčičí klan je prostě víc než i ten absolutně nejlepší chlap. Pochybujete? Pak si přečtěte pět důvodů, které vám změní úhel pohledu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Dá se s nimi opravdu mluvit

I když omezíte proud své výmluvnosti na čtvrtinu toho, co skutečně potřebujete, abyste se vypovídala do sytosti, stejně vás chlap obviní, že moc mluvíte. Když pomineme naprosto jasnou věc, že žena ženě v „pokecu“ líp rozumí (minimálně vám nabídne zajímavější téma k hovoru než detailně rozebrané výhody Stirlingova motoru oproti klasickému spalovacímu), ušetříte si i spoustu nervů. „Je to psychologicky známý fakt, že žena se potřebuje z problémů vypovídat. Blahodárný účinek na její psychiku má už jen to, že se má se svými starostmi komu svěřit, že je může někomu říct.

Muž tento proces nechápe. Je nastaven jinak – slyší-li o problému, má tendenci ho okamžitě řešit. A diví se, že žena, která se chtěla jen vypovídat a bohatě by jí stačilo pár vět typu ‚no to je hrozné‘, nepřijímá jeho praktické rady a doporučení směřující rovnou k cíli, s radostí. Výsledkem je vzájemné neporozumění a hádka, kdy si ona myslí, jaký je on pitomec, a on má zase pocit, že se jí nedá ničím zavděčit,“ upozorňuje partnerská terapeutka Dana Králová. Chcete-li mít klid, pamatujte si, že chlapa nemáte na mluvení. Dělejte s ním jiné věci a pořádné popovídání si schovejte na holčičí dýchánek.

2. Jsou vždy na vaší straně

Opravdové kamarádky jsou vždy na vaší straně, ať už v opilosti počuráte na náměstí sochu Žižky i s jeho palcátem nebo spácháte ozbrojenou loupež v okresní bance. A když se rozejdete s partnerem, ani vteřinu neváhají, s kým se budou bavit dál a koho morálně podpoří.

3. Podporují vás

I když spřádáte bláznivé plány, nikdy o vašich snech a přáních nepochybují. Neposmívají se vám, když sníte o práci na luxusní zaoceánské lodi Queen Marry, na níž se seznámíte s Robertem Pattinsonem, který se do vás okamžitě bezhlavě zamiluje. A nikdy nepronesou slůvko pochyb, že to nezvládnete, ani když se při práci prodavačky květin rozhodnete dálkově vystudovat lékařskou fakultu.

4. Ví, kdy říct pravdu

Skutečné přítelkyně vás nenechají vyjít na ulici v šílených šatech, které jste si pořídila v zatmění mysli pod nátlakem budoucí tchyně. Taktně vás upozorní, že vaše pozadí v nich připomíná zdegenerovanou cibuli a nohy dráty do betonu.

5. Ví, kdy zasáhnout

Nikdy vám nedovolí spáchat společenskou sebevraždu. Vědí, kdy se schyluje k totálnímu průšvihu na večírku, protože jste přebrala a potkala JEHO s tou NOVOU. Stačí vás nacpat do taxíku dřív, než se začnete ovíjet kolem naprostého zoufalce, protože vám po třech drincích připomíná Brada Pitta. A odklidí vás do bezpečí vašeho domova dřív, než si stačíte nazvracet do kabelky a opile se rozplácnout na zem přímo k nohám jeho nového objevu.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Chování a vztahy, Kamarádka, Blahodárný účinek, Zatmění, Dýchánek, Budoucí tchyně, Chlap, Kamarád, Zajímavé téma, Robert Pattinson, Důvod