Maminka.czZdraví

5 kroků směrem od nadváhy, které může udělat opravdu každý

Ulekare.cz Ulekare.cz 28.  10.  2012
Vinu za svou nadváhu se běžně snažíme svalit na ledacos: účinek hormonů, pomalý metabolismus, vyšší věk, změny v těhotenství, nebo dokonce nepříznivou fázi Měsíce. Názor odborníků na výživu a obezitologii je však střízlivý a neúprosný zároveň: nadváha je způsobena nerovnováhou mezi příjmem a výdejem kalorií.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

www.ulekare.cz

1.Uberte každý den trochu kalorií – každý den si odepřete jednu malou věc, na kterou máte chuť: jednu dávku sladké limonády nahraďte minerálkou, jeden sáček brambůrek nechte ležet v regálu nebo svůj obvyklý počet knedlíků zeštíhlete alespoň o jeden.

2.Vyhýbejte se fast-foodům – a to opravdu důsledně. Čím více jídla si připravíte sami doma z čerstvých surovin, tím lépe.

3. Změňte pitný režim – sladké limonády v sobě ukrývají neuvěřitelné množství kalorií, které by mnohdy vydaly na samostatné jídlo. Proto je nikdy nepijte jako doplněk k jídlu, a jestliže se bez nich nemůžete obejít, dopřejte si je jen občas jako bonus.

4. Buďte aktivnější – nemusíte se nutit trávit hodiny v tělocvičně, stejně byste nevydrželi déle než pár týdnů. Najděte si aktivitu, která vás bude bavit (nebo alespoň co nejméně otravovat), a zařaďte ji do svého denního režimu. I kdyby to měla být jen krátká procházka cestou z práce.

5.Nakupujte chytře – zlaté pravidlo chránící naše postavy i peněženky asi znáte: nechoďte nakupovat hladoví. Dále platí, že čím méně svůj domov budete zásobovat možnými vysokokalorickými lákadly, tím méně jim budete podléhat.

www.ulekare.cz

Témata: Zdraví, Web Ulékaře.cz, Směr, Zlaté pravidlo, Neuvěřitelné množství, Kaz, Krok, Krátká procházka, Muž, Zdraví na Heureka.cz