Maminka.czPředškolák

5 módních výstřelků, které muži na ženách nesnášejí

Josef Kraus 18.  10.  2011
Připadáte si jako hvězda ulice kvůli novému objevu v šatníku? Nemusí to tak být v očích kolemjdoucích mužů. Jsou věci, kterými je dokážete spolehlivě odstrašit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Módní přehlídky se jak známo nedělají proto, aby ukázaly koupěchtivým dámám nové kusy oblečení, ale spíše proto, aby si jednotlivý návrháři udělali reklamu. Většině žen je jasné, že co se nosí na molu, nelze obléct do práce, na procházku či na rande. Tipy v módních a lifestylových časopisech jsou už brány vážněji. Přesto ani ony nemusí být zárukou toho, že se budete mužům zdát atraktivnější. Někdy tomu je dokonce naopak.

Vytahané hadry


Muži ze své podstaty touží vidět na ženách ladné křivky, elegantní oblečení vzbuzující zájem či lehce vyzývavé šaty dráždící fantazii. Pokud ale žena vyznává styl vytahaných mikin, ošoupaných a volných džínsů a okopaných tenisek, pozbývá tím na atraktivitě u drtivé většiny mužských očí. Není nic horšího, než zakrývání dívčích tvarů a křivek neforemným úborem, který lze tolerovat tak maximálně k táboráku do lesa.

Argument typu, že je to přeci pohodlné, u mužského publika rozhodně neobstojí, protože pánové netouží vidět pohodlnost, ale svůdnost, elegantnost a ladnost. Vše se dá ještě více pokazit, pokud takovéto oblečení je plné pestrých a hřejivých barev, batiky a dalšího svinstva. Styl hippies se jeví přitažlivým pouze úzkému spektru výrazně levicově smýšlejících jedinců. Pro zbytek mužského osazenstva to působí nevkusně.

Úzké oblečení do širokého těla

Míra nevkusu a slabé schopnosti sebereflexe u některých (především) slečen a dam ohledně jejich vlastních fyzických atributů v kombinaci s vyzývavým oblečením se poslední dobou stále zvyšuje. Není snad nic více unsexy, než tukem obalená žena, která si na sebe vezme krátké a elastické tričko po pupík, sukni lehce pod zadek a lodičky s vysokými jehlovými podpatky, z nichž vytékají přetlaky kůže.

Pokud máte nějaké to kilo navíc, neznamená to, že byste se měly oblékat do indiánského ponča či do pytle od brambor. Vhodná kombinace volnějších kusů oblečení, správný výběr zeštíhlující barvy a dobrá ruka při volbě doplňků z vás udělají elegantní a atraktivní dámu, která sexappeal jemně nabízí, nikoli vulgárně vnucuje. Mějte proto soudnost a oblékejte se střídmě, ať už je vaše postava jakákoli.

Legíny pod sukní

Není jasné, kdo první zavedl podivnou pseudomódu nošení kombinace legín a kratší sukně. Každopádně se jedná o strašlivý výtvor. Legíny samy o sobě příliš velkou popularitu mezi muži nemají, přestože se najdou jejich nadšení příznivci, kteří je s fetišistickou zálibou sledují jak dlouhé, tak krátké, lesklé i vzorované. Ty v podobě imitující gepardí či tygří kůži jsou ale pouze pro skutečně otrlé jedince.

Oproti tomu sukně sama o sobě je u mužů velice oblíbené dámské oblečení vyjadřující ženskost. V kombinaci s legínami se z toho ovšem stává noční můra. Pěkně se na to hodí stále populárnější slovo kočkopes. Jedno nebo druhé je více méně v pořádku. Obojí naráz vypadá neskutečně odpudivě. Na jedné straně to ubere pohled na krásně tvarovaný ženský zadeček v legínách, na straně druhé to připraví muže o pohled na odhalené dámské nožky v případě samotné sukně.

Cvočky a barvičky

Další u mužů velice neoblíbenou věcí u žen je móda v podobě tetování a piercingu. Jakkoli se většina pánů shodne, že decentní motýlek nebo růžička na lopatce, na bedrech či podbřišku může vypadat zajímavě a sexy, mnohdy monstrózní výjevy umístěné na běžně viditelných částech ženského těla spolehlivě odradí potenciálního zájemce o seznámení s vámi. Toto se, stejně jako v případě piercingu, netýká členů různých subkultur, kde tetování u žen je naopak považováno za žádoucí.

ČTĚTE TAKÉ: Krize středního věku? Potká i vás!

U piercingu je situace do značné míry podobná. Samozřejmě kromě náušnic (pokud jich v uchu není deset) bývá tolerováno či dokonce považováno za sexy mít ozdobený pupík. U dalších lokalit se úměrně snižuje atraktivnost podobného obohacení - celkem přijatelný jazyk, hůře snesitelný nos a ret, spíše pro muže typické obočí a naprosto nepřijatelné tváře, klitoris, bradavky a další méně obvyklá místa.

Nápisy na oblečení

Velice zajímavý fenomén je rozšíření triček, halenek, bund a dalšího příslušenství, které na sobě má nejrůznější nápisy a jiné poselství. Často majitelky těchto oděvů ani netuší, co je na nich napsáno. To může být způsobeno jednak jejich nevšímavostí, a jednak nedostatkem znalosti cizích jazyků. Je pak skutečně k smíchu, když dáma v nejlepších letech sundá kabátek a pod ním má tričko s anglickým nápisem „malá coura“.

Podobně další stupidní sousloví, čísla a symboly působí velice rušivě. Populární značka Bad and mad, tedy špatná a trhlá sedí pro náctiletou puberťačku, zatímco triko s číslicí 88 přitáhne pozornost každého samozvaného lovce neonacistů. Nemusíte nezbytně chodit do obchodu se slovníkem, ale pokud vaše jazykové dovednosti nejsou na nejlepší úrovni, vyvarujte se zjevných nápisů, o jejichž smyslu nemáte ani ponětí.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Jen pro maminku, žena, Coura, gepardi, Lifestylový časopis, Gepard, Mód, Zen, Růžička, Muž, PIERCING, Zakrývání, Vhodná kombinace