Maminka.czVýživa a stravování

5 nejlepší letních receptů, které jste si sami vybrali

LH 22.  6.  2013
5 nejlepší letních receptů, které jste si sami vybrali
V parných letních dnech automaticky saháme po odlehčených jídlech, které zbytečně nezatěžují žaludek. Snížení energetického příjmu navíc koresponduje s přáním většiny žen – zhubnout pár kilo do plavek. Možná vám tedy přijde vhod pětice letních receptů, které jste si na Maminka.cz sami zvolili jako ty nejlepší.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1) Jahodové recepty: Jahodový dort, řezy, panna cotta a minidortíky

Červené, lesklé, voňavé a šťavnaté plody jahodníku patří k letním měsícům stejně neodmyslitelně jako slunce, seno a koupání. Desítky různých odrůd nám umožňují pochutnávat si na nich od června až do začátku září.
Podívat se na celý recept můžete zde.

2) Co nevíte o kuskusu: zajímavosti + recepty

O kuskusu jste určitě už slyšela. Ale možná ho ještě neochutnala. A to je chyba. Tyhle drobné kuličky jsou totiž velmi výživné a dají se snadno připravit na spoustu způsobů…
Podívat se na celý recept můžete zde.

3) Letní dietní jídla, která si zamilujete

Při úspěšném hubnutí je důležitá pestrá strava, v níž nechybí žádné důležité vitamíny a minerály, ale která zároveň obsahuje méně energie, než většina našich oblíbených jídel. Neznamená to ale, že byste měly jíst jídla, která vám nechutnají.
Podívat se na celý recept můžete zde.

4) Je čas na salát: 7 šťavnatých receptů

Odlehčete svůj jídelníček a zařaďte do něj více salátů. Dopřejte si zdravou svačinku, lehký oběd nebo skvělou večeři a na talíř si dejte hodně zeleniny v té správné kombinaci. O tom, že jsou saláty zdravé, vás asi nebudeme muset přesvědčovat. Chceme vám ukázat, že se dají připravit i s trochou fantazie a v netušených kombinacích.
Podívat se na celý recept můžete zde.

5) Tip na rychlý víkendový oběd - Omeletové variace

Vaječná placka je skvělá věc. Příprava zabere jen pár minut, přísady máte většinou v ledničce a výsledek bývá přímo grandiózní. K tomu všemu si na ní bez reptání pochutná celá vaše rodina.
Podívat se na celý recept můžete zde.

Témata: Výživa a stravování, Sam, Lehký oběd, Řeč, NEJ, Jahodový dort, Let, Placka, Recept, Skvělá věc