Maminka.czPeníze

5 příležitostí, ke kterým dítěti darovat investiční zlato

Reklama 14.  10.  2021
Od Ježíška si nejspíše přeje novou autodráhu nebo dětskou kuchyňku. Sem tam se však naskytne příležitost, při které se hodí dítěti darovat něco jiného, hodnotného, co si schová a v dospělosti použije – investiční zlato.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Investiční zlato, tedy dukáty a slitky (nikoliv šperky), se dá pořídit zhruba od 1500 Kč. To je cena, za niž pořídíte některé dukáty a slitky o hmotnosti 1 g. Můžete takto dítěti postupně spořit do zlata. Zlato má totiž unikátní schopnost držet si svou hodnotu, takže naspořené peníze dítě využije třeba na nákup prvního bydlení, zaplacení studií apod. Spořit mu začněte už odmala.

​1. Narození či křtiny

K narození nebo křtinám děti v minulosti dostávaly například řetízky se znamením zvěrokruhu. Znamení zvěrokruhu však může být vyvedené i na zlaté mincovní medaily. Ta je navíc, na rozdíl od šperku, opravdovou investicí.

​2. Církevní obřady

První svaté přijímání nebo biřmování jsou ve věřících rodinách oslavovány jako velké události. Krásnou připomínkou na tento významný den může být dukát s vyobrazením jména.

​3. Promoce

Dokončení studií je důležitá událost. Oslavte titul zlatým slitkem či zlatou medailí. Na nich může být titul vyrytý.

​4. Svatba

Jako rodiče pravděpodobně ke svatbě budete darovat peníze. Papírové bankovky ovšem ztrácí na hodnotě, kdežto zlato ne. Nechte novomanželům vyrobit speciální mincovní medili s jejich jmény či datem svatby. Vyrábí se taktéž dukáty speciálně pro výročí svatby.

​5. Narozeniny

Zlato lze darovat i na svátek či narozeniny. Možná to není vhodný dárek úplně pro každé narozeniny, ale třeba pro patnáctiny či osmnáctiny rozhodně.

Na věku dítěte opravdu nezáleží. Těm menším budete investiční zlato schraňovat vy, ty větší s ním naloží dle svého uvážení. Dukáty a slitky jsou vhodné dárky pro muže i ženy každého věku, pro dospívající i dospělé.

Témata: Prezentace klienta, Reklama, Peníze