reklama

5 receptů na veselé (a zdravé!) svačinky, kterým děti neodolají

Čokoládičky, cukrovinky, hranolky nebo špagety… děti je milují, a kdyby nebylo rodičovského dohledu, jedly by je možná 24 hodin denně. A kolikrát už jste viděli euforický výraz malých (ne)jedlíků při pohledu na zeleninu, tvarohové pomazánky nebo třeba rybu? Zřejmě jen ve svých divokých snech o dokonalém světě.


Sci-fi rovině se ale můžete výrazně přiblížit pokud, budete vynalézaví a zdravé jídlo naservírujete v hravé podobě. Aby dítě pozřelo i to, co mu moc nechutná, musí se jídlo podat netradiční veselou formou. I rýže nebo brokolice, potom může v očích a žaludku dítěte poskočit v žebříčku hodnot.


Šik Francouz

Ingredience: toustový chléb, sýr tvarohového typu, mladé lístky řeřichy, pažitka, cherry rajčata, černé olivy, ředkvička nebo jiná zelenina na doplnění

Postup: Chléb namazejte sýrem a ozdobte podle obrázku – oči vytvoříte pomocí plátků rajčat a oliv. Pokud nechcete použít rybu, sáhněte po rozkrojeném měsíčku mandarinky.

BUDE SE VÁM HODIT: 4 zdravé rybičky: Rychlé recepty i pro ty nejmlsnější jazýčky

Mrkvičková dobrota

Ingredience:
Mrkvové pyré: Mrkev nebo karotka, jablko, med, citronová šťáva
Na ozdobu: petrželová nať, čerstvý (může být i sterilovaný) hrášek, červená paprika

Postup: Mrkev a jablka zbavíme slupek a jemně nastrouháme. Dochutíme medem a čerstvou citronovou šťávou. Hotové pyré dozdobte zeleninou.

Rýžový medvídek

Ingredience: mražená zeleninová směs, rýže na rizoto (Pairboiled nebo Basmati), olivový olej, zeleninový vývar, černé olivy, cherry rajčata, vejce, kečup a jogurtový dresink na ozdobení (nejlépe v tubě pro snadnou manipulaci)

Postup: Na pánvi nejprve rýži orestujte a přidejte zeleninu. Za stáleho míchání potom po troškách přilévejte vařící vývar (vždy, když rýže zhoustne, přilijte trochu vývaru). Vařte po dobu přibližně 15 minut, dokud rýže nezměkne a směs je krémové konzistence. Pro zjemnění chuti můžete přidat ještě trochu másla. Hotovou směs nasypte do formy, aby získala tvar. Nechte trochu zatuhnout a překlopte na talíř, na kterém budete servírovat.
Na závěr už zbývá jen vytvořit podle obrázku obličej z vajec, zeleniny a omáček (kečup, dresink) z tuby.

Ovesné palačinky s borůvkami

Ingredience: 1 l mléka, špetka soli, 1 lžíce cukru, 1 vejce, ovesné vločka (hrst), hladká mouka, olivový olej, na dozdobení: tvaroh, javorový sirup nebo med, borůvky a jahoda

Postup: Nejprve si asi na 15 minut namočte vločky do mléka. Poté přidejte sůl, cukr a zahustěte moukou na potřebnou konzistenci palačinkového těsta. Směs dobře promixujte a krátce smažte na pánvi. (Malá ouška pro medvídka získáte použitím lívanečníku nebo prostě jen přilijte na pánev menší množství těsta.) Opět dotvořte podle obrázku.

Ušatá svačinka

Ingredience: Hotové ovesné palačinky (viz předchozí recept), na ozdobu: našlehaný tvaroh, jahody, banán, rozinky

Pokud vám zbyly hotové palačinky, je tu další motiv na jejich využití.



Další recepty naleznete na webu Recepty.cz

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Den má své zápory, to platí i pro vaši pracovní činnost ve spojení se solidními kolegy. Během nakládání s předměty při stěhování, nebo…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama