Maminka.czMateřství

Zakázané otázky: Na tohle se rozhodně neptejte žen po porodu

Dita Mrázková 14.  6.  2021
Jako by toho nebylo málo po devíti měsících těhotenství, fyzicky náročném porodu i psychicky složitém šestinedělí. Všechny ty „dobře míněné rady“, zaručené pravdy a zkušenosti. A především otázky, na které buď sama neznáte odpověď, nebo se vám prostě jen nechce odpovídat. Těchto pět dotazů nechce slyšet žádná novopečená máma, na to vezměte jed!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

VIDEO: Jaké rituály vám pomohou v šestinedělí?

A NEMÁŠ TAM JEŠTĚ JEDNO?

Jasně, čtyři! Takhle se může ptát jen ten, kdo nikdy nerodil, nebo člověk, který vás chce jednoduše naštvat. Je velký rozdíl, když žena rodí přirozeně a když „císařem“. Právě po něm trvá oblasti břicha a břišním svalům déle, než se vrátí do původního stavu. Mnohdy se ani do toho původního stavu nevrátí. Ruku na srdce, která z vás pár týdnů po porodu, po všech těch probdělých nocích a sžívání se s miminkem dokáže denně intenzivně cvičit? Pokud patříte mezi ty, kterým to problém nedělá a opravdu se můžou pyšnit plochým bříškem, gratulujeme. Ostatním přejeme nepotkat člověka, který si myslí, jak třeskutě vtipný s dotazem na „nevyprázdněné“ břicho je.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Těhotenství, Porod, Po porodu, Mateřství, Péče o dítě a jeho výchova, Rodičovství, Šestinedělí, Babička, Jedináček, Snaha, Ota, Jed, Odpověď, Dotaz, Břicho, Míněná rada, Vřes, Josífek, Božský, Despekt