Maminka.czDovolená s dětmi

6 tipů, co zažít s dětmi v Dubaji

Aneta Mrazilová 22.  2.  2023
Zima je ideálním obdobím pro návštěvu Dubaje. Obzvlášť pokud potřebujete zabavit děti, které neholdují zimním sportům. Nechte se inspirovat našimi tipy na ty nejlepší atrakce pro děti, které můžete v Dubaji zažít – od prohlídky mořského světa až po fiktivní "městečko dospěláků“.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Městečko KidZania

Tohle fiktivní městečko najdete v nákupním centru Dubai Mall pod názvem KidZania. Děti od čtyř do šestnácti let si tam mohou vyzkoušet hru na dospěláky. Jak to funguje? Děti přijíždějí na zdejší letiště jen s palubní vstupenkou a 50 kidzos (používaná měna v KidZanii). V bance si vyzvednou hotovost do začátku a pak si mohou vyzkoušet práci hasiče, lékaře, policisty, novináře a mnoha dalších profesí. Díky tomu si vydělají další peníze. Po náročném dni v práci pak výdělek utratí při nakupování, odpočinku ve wellness centru nebo při zábavě v některém z místních podniků. Jednoduše si mohou vyzkoušet, co je čeká za pár let, až dospějí.

Klepněte pro větší obrázekZdroj: visitdubai.com

Zábavní centrum Legoland

Malé i velké milovníky lega potěší jedna z nejoblíbenějších dubajských atrakcí pro rodiny Legoland Dubai. Najdete tady celou řadu atrakcí, interaktivních her a navíc si můžete postavit vlastní auta a potom s nimi závodit. Samozřejmě můžete také nakoupit suvenýry domů a prohlédnout si továrnu, kde se Lego vyrábí. Abyste si výlet ještě více zpříjemnili, rezervujte si pobyt v hotelu Legoland, který nabízí 250 pokojů, ve kterých se může ubytovat i pětičlenná rodina a prožít tak dovolenou s tématikou Lego.

Klepněte pro větší obrázekZdroj: visitdubai.com

Pláž Kite Beach

Rodinná dovolená u moře se neobejde bez návštěvy pláže a Kite Beach patří mezi ty nejoblíbenější v Dubaji. Kromě klasického koupání můžete vyzkoušet celou řadu vodních sportů jako je kitesurfing, wakeboarding nebo paddleboarding. Děti zabaví i skate park, venkovní trampolíny a hřiště.

Klepněte pro větší obrázekZdroj: visitdubai.com

Dubajské akvárium

Dubajské akvárium a podmořskou zoo najdete v nákupním centru Dubai Mall. V největším visutém akváriu na světě mohou děti zblízka vidět více než 33 tisíc mořských živočichů - od žraloků přes krokodýly až po rejnoky. Autentický a pravděpodobně i malinko adrenalinový zážitek vám pak přinese plavba lodí se skleněným dnem nebo průchod tunelem pod akváriem.

Klepněte pro větší obrázekZdroj: visitdubai.com

The Green Planet

Čtyřpatrový deštný prales najdete v jedné z nejpopulárnějších lifestylových čtvrtí Dubaje zvané City Walk. Zelená oáza s více než 3 000 druhy rostlin, zvířat a ptáků je útočištěm exotické flóry a fauny. Cílem je poučit návštěvníky o budoucnosti naší planety. Tento deštný prales tvoří čtyři patra: koruny stromů (Canopy), prostřední patro (Midstory), lesní podrost (Forest Floor) a zaplavený deštný prales (Flooded Rainforest). V každém patře je zdůrazněna důležitost a role, kterou tato úroveň v pralese hraje. Vše navíc funguje na bázi udržitelných zdrojů.

Klepněte pro větší obrázekZdroj: visitdubai.com

Trampolínový svět Bounce Dubai

Pokud patříte mezi pravidelné návštěvníky skákacích center, bude tohle pro vás to pravé ořechové. V centru Bounce Dubai si můžete zaskákat na více než stovce propojených trampolín. Starší děti ocení možnost odrážení od Velké stěny nebo let vzduchem na atrakci Slam Dunk. Pro vaše mladší ratolesti je tady kotrmelcový ráj Mini Bounce. Jistotou je, že den strávený v tomhle centru přinese nejen zážitky, ale hlavně brzký spánek.

Klepněte pro větší obrázekZdroj: visitdubai.com
Témata: Dovolená s dětmi, Tipy na výlet, Cestujeme, Dubaj, Pláž, dovolená u moře, Moře, Atrakce, vodní svět, akvárium, hasič, Forest, Návštěva, COM, Legoland, Tip, Zimní sporty, Dospělák, Městečko, Lego