Maminka.czRodina

6 tipů, jak se zabavit, když vaše dítě v noci nespí

Michaela Karavarakis 21.  9.  2014
Většina miminek, která v noci nespí, nevyžadují maminčinu plnou pozornost. Některá si ráda zcela samostatně pobrukují, některá se spokojí s vaší laskající rukou. Nepotřebují vlastně nic, kromě vaší bdělé přítomnosti. Jenže co vy? Vám nezbývá než zatínat zuby a modlit se, aby to dítě už konečně usnulo. Nebo?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vaše miminko si poslední týdny plete dny a noci. Přes den spí, jak když ho do vody hodí a v noci… no v noci se touží bavit. Pomiňme ten fakt, že jste k smrti unavená (musíte to holt dospat přes den) a frustrovaná (opakujte si: je to jen fáze, je to jen fáze) a zkusme vymyslet, jak efektivně využít čas, který byste normálně strávila zíráním do tmy.

1. Čtěte

Víte, jak si vždycky čas od času povzdechnete, že jste nepřečetla knihu ani nepamatujete? Tohle je vaše ideální příležitost!

2. Procházejte zprávy

Notebook, tablet nebo chytrý telefon se vám při podobných nočních dýcháncích stane nedocenitelným parťákem. Absolutně nestíháte koukat večer na zprávy, jelikož jste právě uprostřed kolotoče: koupání, krmení, ukládání? Projděte si je v klidu v noci. Aspoň když pak přijdete někam do společnosti dalších dospělých, budete moci zavést řeč i na jiné téma než jen špatné spací návyky vašeho nejmenšího.

3.Pleťte a štrikujte

Dokázala jste prosedět hodiny u televize ve společnosti jehlic a klubíček vlny? Proč byste si je teď nemohla přenést do postele? Roztomilé svetříky a čepičky vaše miminko v zimě určitě unosí a vy je alespoň nebudete muset kupovat.

4. Hledejte na bazarech

Sháníte nosítko, chůvičku nebo první židličku a nechce se vám kupovat všechno nové za plnou cenu? V noci máte skvělou příležitost projít si v klidu všechny bazárky a aukce, porovnat nabídky a ceny a pohlídat si, aby vám neutekla nějaká výhodná koupě.

5. Hrajte si

Na internetu najdete miliony nejrůznějších počítačových her, ať už skrze aplikací do tabletů a chytrých telefonů či na různých herních webech. Jen dejte pozor, ať se na nich nestanete závislými a nezůstáváte vzhůru ještě déle než vaše miminko.

6. Facebook a Twitter

Schází-li vám poslední dobou společnost dospělých či kamarádů, můžete si ji alespoň v digitální formě dopřát právě při svém nočním bdění. Na Facebooku zjistíte, co dělají vaši přátelé a známí a uvidíte, jak taková hodina najednou uplyne rychle. Na Twitteru zase můžete potkat nové zajímavé lidi či sledovat, co právě dělají známé celebrity.

Témata: Rodina, Zírání, Noc, Žába, Tip, Vaš, Chytrý telefon, Ideální příležitost, Jak, Děti, Vaše dítě