Maminka.czNovorozenec

6 věcí, kterými vás bude partner po porodu štvát, i když nic neprovede

Jana Potužníková 20.  2.  2017
Všichni vám dávají spoustu rad ohledně kojení, příkrmů, přebalování, koupání. Ale kdy vám někdo dal radu, jak s nástupem rodičovství ustát partnerský vztah? Ten se totiž změní. A váš pohled na partnera stejně tak! A vůbec to nemusí být vždycky k lepšímu…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jestli miminko teprve čekáte, asi se vám to bude zdát velmi nereálné. Můžete kroutit hlavou a říkat si: „Cože? Vždyť on je tak boží. Mluví o tom, jak mi bude pomáhat. Náš vztah je pevný. Jeden druhého máme rádi, ctíme se, respektujeme.“ Můžete si být jistá i tím, že bude skvělý táta.

Ale vy i on si zatím žijete tak trochu v říši snů. Moc vám přeji jejich naplnění, to mi věřte. Na druhou stranu – já už vím. Co? Že se vztah opravdu pozmění. Musí. Změníte se vy sama, vaše uvažování nabere nejen vlivem hormonů úplně jiný směr. A ani partner nebude už úplně stejný.

Může být sex po porodu stejný jako dřív?

A i kdyby byl, vám už se stejný zdát nebude. Přibudou nové emoce ve vztahu k němu. Až ho uvidíte s miminkem v náručí, rozplynete se v nekonečnu lásky. Nicméně ne všechny emoce budou kladné. Zažijete vůči svému muži vztek, který jste do té doby neznala. Nebo dokonce i zlobu, která navíc nemá logické příčiny.

Témata: Děti, Časopis Maminka, Novorozenec, Po porodu, Rodina a vztahy, Miminko, Chování a vztahy, partner, Žehlení, Odstříkané mléko, Množství času, Superman!!!, Signál toho, Malování, Intimní chvíle, Narození potomka, Mateřský život, Pár, Uznání, Skvělá máma, Letadlo, NIC, Poslední rok, Superman, Skvělý táta