Maminka.czČasopis Maminka

7 pravidel nejšťastnějších dětí. Nechte je vyjádřit své emoce a naslouchejte jim

Klára Kotábová 2.  6.  2017
Jakmile dojde na diskusi o dětech, dospělí nikdy nevědí a ani se neshodnou na tom, co je udělá šťastnými. Nový tablet? Značkový outfit, nebo poslední barbína? Co myslíte vy?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Udělejte své děti šťastné

Dospělé dnes zajímá především úspěch. S produkty denní potřeby jejich děti zabodují v partě, s diplomy ze všemožných kroužků a prestižních škol zase v životě. Jistě, vzdělání je důležité, stejně jako by se holčičky ve školním věku měly cítit dobře v tom, co mají na sobě. Je potřeba vědět, co je pro předškoláky primárně důležité, ale jedno je jisté – mnohdy to nevědí ani samy děti.

Ne nadarmo se proto rodičovství nazývá nejsložitějším byznysem všech dob. Vy musíte umět dát dítěti to, po čem vlastně netouží, ale tak, aby bylo spokojené. Ne nakrmit je, koupit mu novou hračku, ale vymyslet, kdy bude vaše dítě opravdu šťastné, a pak mu dodat, co ke štěstí a k pocitu nirvány potřebuje. Je to jednoduché.

Žijeme podle škatulek, předem daných scénářů a totéž chceme i od našich dětí. Není to trochu nesmysl?

Agáta Prachařová předváděla s těhotenským bříškem plavky

Zapomeňte na to, co musíte, a jděte si stavět lego, pouštějte si matchboxy nebo česejte barbíny, vyjeďte si na kole, prostě dělejte cokoli, díky čemu budou vaše děti šťastné a zalykat se smíchem. A které jsou ty nejšťastnější momenty? Tady je jejich sedm malých tajemství. Zkuste je aplikovat na sebe i své děti a uvidíte, že svět bude hned vypadat mnohem krásněji...

Témata: Děti, Časopis Maminka, Péče o dítě a jeho výchova, Emoce, PRÁV, Školní věk, Deficit, Večerní rituál, Autopilot, Matchbox, Kolínko, Volnost, Náš, Plné bříško, Spokojené dítě, Usínání, Murphy, Negativní emoce, Dlouhá cesta, Binec, Malá svačinka, NEJ, Spánkový deficit, Pohoda, Pravidelný spánek

Video