7 Rituálů, které vám s batoletem zajistí pohodový den

A. 6. 11. 2015 22:27
Promiňte, ale jíst by se dítě mělo naučit v klidu, aby si jídlo více vychutnalo, aby si neodneslo tento ošklivý zlozvyk do dospělosti a v jeho důsledku pak netrpělo obezitou. Když se člověk na jídlo nesoustředí, může do sebe pořád něco ládovat a neví, kdy má vlastně doopravdy dost. Dost jste mě tou snídaní či svačinkou u pohádky zklamali.
Blanch 6. 11. 2015 22:52
S tím jídlem u pohádky jste mě tedy "zvedli ze židle". To je jeden z nejhorších zlozvyků, co můžete v dítěti či potažmo i v dospělém vypěstovat. Radit toto méně zkušeným či novopečeným maminkám je vyložený nerozum. Jídlo u televize či jiné zábavy by mělo být maximálně naprostou výjimkou, nikoli pravidelným rituálem. Mléko ráno v láhvi do postele je sice řekněme "schůdné", ale rozhodně ho nepovažuji za nějakou skvělou variantu. Dítě ve věku 1-3 roky je naprosto schopné se (samo) najíst v židličce u stolu a i to mléko lze opravdu pít z hrnečku (mám na mysli např. obyčejný plastový kelímek bez pítka). Ty děti to zvládnou, nemusíme z nich dělat nemohoucí nemotory.
If 7. 11. 2015 01:24
Ježiš a Vy si občas nedáte jednohubky, či popkorn k telce? myslím, že když to není pravidelný zvyk, tak to pro děti může být svým způsobem relax a vypadnutí ze stereotypu
Ann 7. 11. 2015 01:30
Mě se líbí to s mytím vlásků. Naše skoro 3letá dcerka ho taky nemá ráda, brečí, řve... Tak mě potěšilo, že se to dělo i jinde Jinak nejhorší jsou scénky, když je mý děcko unavený. Libovka, řve na ulici, odmítá jít. Myslela jsem, že nás takový vyostřený zuřivý scénky minou, už to tak skoro vypadalo. A ne. Jasně, chtěla a brečela i dřív, ale v plný palbě to rozjíždí až poslední dobou. Nevim, jestli v tom hraje ňákou roli nástup do školky. Přes zadek dostane, ale jede dál a pak už nemá cenu ji dál výchovně plácnout, lebo řve dál a je to k ničemu. Uf. Zrovna dneska odmítala odejít v z drogerie. Pravidelný režim jakžtakž máme, ale né vždy ho jde zachovat.
Sluníčko 8. 11. 2015 20:24
Trvám na sedění u stolu,ale stejně téměř vždy odbíhá..trvám na odpočinku po obědě a tahá si do postele hračky a odbíhá pro další.. ve finále stejně usne třeba až o hodinu později,zrovna když se mi to nehodí
5