Maminka.czTěhotenství

8 brutálních pravd o těhotenství aneb co vám nikdo neřekne

Jana Potužníková 10.  8.  2017
Všechno bude zalité sluncem, vy se budete utěšeně kulatit a chystat se na svou životní roli mámy? I taková těhotenství jsou. Nicméně je třeba říct, že nemálo žen během těch devíti měsíců potká něco, co s optimistickým scénářem ani hezkými pocity nemá nic společného.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

O těhotenství se mluví různě. Jako o zázraku, požehnání, mezníku v životě ženy, cestě ke skutečnému dospění z dívky v ženu, jako o životní zkoušce každé z nás. Něco z toho se čte hezky a člověk už vidí to vzdouvající se bříško, ty scény, jak doma s partnerem hmatáte, abyste zachytili první pohyby, jak sedíte nad značkovými katalogy a vybíráte ještě značkovější kočárek a postýlku a pořád se jen usmíváte, protože zažíváte to nejšťastnější období ve svém životě.

Proč jsem tak oteklá? Poradíme vám, jak ulevit oteklým nohám

No, kéž by. Ani nevíte, jak bych to přála všem těhulím na světě! Jsou ale věci, které vám těch devět měsíců můžou až překvapivě zkomplikovat či znepříjemnit. A vás to zaskočí. Proč se mluví hlavně o tom hezkém, když vy se hezky vůbec cítit nemusíte? Proto, kdybyste náhodou neprožívala pohádku, nevyčítejte si to, nepátrejte po tom, kde se stala chyba. Ta se stala leda v tom, že pravdu se ženy nebojí říct nahlas jen málokdy. O čem?

Témata: Těhotenství, Časopis Maminka, Jen pro maminku, Tipy a rady v těhotenství, Reklama, antidepresiva, Kategorie, Nevolnost, PRÁV, Bezpečnostní test, Sexuální život, Bytost, Život ženy, Případná léčba, Těhotenský symptom, Kreslený film, Rostoucí bříško, Nik, Poloha, Vzdouvající bříško, Banán, Krátká doba, Nový stav, Hmat, Pořádná dřina