Maminka.czPorod

8 influencerů českého porodnictví: Žena je zázračná a porod krásný!

Michaela Láchová 23.  3.  2021
Porodníci, duly a porodní asistentky patří v ČR ke světové špičce a právem na ně můžeme být hrdí. Pojďme se podívat blíže alespoň na malý zlomek z nich!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]



Za dobu, co s odborníky z oblasti porodnictví spolupracujeme, jsme měli tu čest poznat spoustu skvělých lidí a opravdových profesionálů. Mnohé z nich jsme vám už představili. Tady jsou alespoň někteří z nich. Mají rozhodně velkou zásluhu na stále se zlepšující péči v Česku. 

Co by lékaři, porodní asistentky a duly přáli českému porodnictví a maminkám do budoucna?


Prof. MUDr. Michal Zikán, Ph. D. 

Klepněte pro větší obrázek


Přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky Nemocnice Na Bulovce se společně se svými kolegy zasloužil o velké změny v českém porodnictví. Pod jeho vedením vzniklo Centrum porodní asistence, kde mohou ženy rodit v pokojích, které vypadají spíš jako příjemný byt, přičemž v případě potřeby je lékař hned za dveřmi. A vzkaz od pana profesora?

„České porodnictví by se mohlo rozhlédnout kolem a zamyslet se, zda všechny postupy péče o nízkorizikovou rodičku odpovídají současným poznatkům. Naštěstí je v Česku řada porodnic poskytujících respektující péči. Těhotným a rodícím ženám bych chtěl vzkázat, že porodníci nejsou jejich nepřátelé a že dobrou komunikací dokážeme vyřešit jakýkoliv problém.“

TIP NA VIDEO: Jak probíhá spontánní porod?

Témata: Porod, Časopis Maminka, Rozhovor, Porodnice, Gynekologie a porodnictví (poradna), Porodní asistentka, žena, Chci si rodit po svém, UNIPA, Rumi, Vyvolávání, Influencer, Česká republika, Porodní centrum, Porodník, Monika Valová, Londýn, Kateřina Plzáková, Evropská unie, Porodnictví, Lékař, Lilium, Bětka Samková, Rovnoprávnost, Den narození