Maminka.czHračky pro děti

9 nejpopulárnějších dárků k narození miminka

Michaela Karavarakis 27.  1.  2014
9 nejpopulárnějších dárků k narození miminka
Vaše nejlepší kamarádka se chystá brzo rodit? Kolegyně z práce odchází na mateřskou? Nebo jste v roli nastávající maminky vy sama a nevadilo by vám dát svým přátelům a příbuzným drobné tipy na praktické a nápadité dárky? Tady jsou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Od všeho trochu

Roztomilá vanička nebo proutěný košík naplněný mixem věcí pro miminko udělá vždycky radost. Obsah může zahrnovat téměř cokoli - od bodíček a ponožtiček, heboučké deky nebo osušky až po dětskou tělovou kosmetiku, chrastítko, plyšovou hračku nebo klidně první příkrmy a přesnídávky.

Osobní kupon na osobní služby

Perfektní dárek pro nastávající rodiče nemusí stát majlant, oprava: nemusí stát vůbec nic. Osobní kupon na osobní služby! Třeba takový kupon na jeden večer hlídání, kdy si rodiče vyjdou do společnosti, zatímco obětavý přítel s odstříkanou flaškou mléka, brambůrky a televizním ovladačem zůstane u miminka. Nebo kupon na jeden den služeb, kdy chápající kamarádka přijde novopečené mamince domů uklidit, vyprat a vyžehlit, aby ona měla čas taky trochu pro sebe. Nebo kupon na uvaření jedné domácí večeře. … Zkuste se zamyslet, co byste ocenila nejvíc vy.

Něco jen pro maminku

Super hezká košilka do nemocnice, moderní taška na kočár, kosmetika… To všechno jsou dárky určené ne sice přímo miminku, ale v té záplavě ostatních miminkovských darů možná právě proto extra potěší.

Dárkový kupon

Ať už do obchodu s dětským zbožím, do online obchodu nebo klidně do restaurace (dohromady s dobrovolnou přihláškou k jednomu večeru hlídání:). Dárkové kupony jsou skvělé v tom, že se člověk může držet přesného rozpočtu a být si jistý, že se obdarovaným vybraná věc bude líbit.

Plenkové dorty

Vysoce praktické a moc hezké. Plenkové dorty se vyrábí v různých velikostech a neobsahují zdaleka jen plenky, ale i osušky, plyšové hračky, botičky, bodíčka,… zkrátka všechno, co takové mimi potřebuje, celé nádherně zabalené a nazdobené jak opravdový nadýchaný dort.

Dárky domácí výroby

Před narozením našich dvojčat nám manželova kolegyně darovala dva páry vlastnoručně uháčkovaných konversek. Jeden pár s červenými tkaničkami a druhý s bílými. Okamžitě se staly neodiskutovatelně nejvíc cool artiklem v šatníku našich dětí a i když všechno odrostlé oblečení posíláme dál, tyhle botičky naši rodinu neopustí.

Něco na památku

Sada na otisky nožiček či ručiček, stříbrný rámeček na fotku, opravdu krásná baby knížka, kam se lepí fotky, vkládají pramínky vlasů, zapisují míry a váhy,… Dárky, které přetrvají a mají vzpomínkovou hodnotu, jsou vždy vítané.

Dárkový kupon k fotografovi

Všechny si chceme uchovat hezké vzpomínky na tu dobu těsně „po“, kdy naše miminko bylo ještě tak maličké a bezbranné a my tak mladé, ale ne všechny bychom například našly kuráž (nebo by nás to ani nenapadlo), nechat se s naším robátkem profesionálně vyfotografovat. A přitom na takové fotky se pak s dojetím koukáme celý život.

Pár večeří

Komu by se nehodilo přijít bez práce k pár poctivým domácím večeřím? A zvlášť pokud má doma čerstvě narozené miminko, jehož spací návyky se zatím ještě příliš neshodují s těmi zbytky rodiny? Kamarád, který se dobrovolně nabídne, uvaří a doručí pár home-made večeří až do jejich obydlí, bude dozajista navždy zapsán v jejich srdcích (a na nějaký čas i v žaludcích).

Témata: Děti, Miminko, Hračky pro děti, NEJ, Dar, Televizní ovladač, Tkanička, Rámeček, Košilka, Mimi, Chrastítko, Narození, Majlant, Hračky na Heureka.cz