Maminka.czZdraví

Aby kašel odešel

Reklama 22.  10.  2012
Aby kašel odešel
S podzimem nepřichází jen nové školní a pracovní úkoly, ale bohužel také nemoci z nachlazení. Obzvláště malé děti chytnou v kolektivu kdejaký bacil. Přinesou ho domů a rázem kašle celá rodina. Nejlepší je mít proto po ruce univerzální lék, který pomůže malému školákovi, současně zabere na nastydlého rodiče a nemusíte se ho bát podat ani miminku. K tomu je ideální lék Ambrosan. Léčí akutní i chronická onemocnění dýchacího systému, která jsou provázena zvýšenou tvorbou vazkého průduškového hlenu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Často jsem trpěla na nemoci nosohltanu. Začalo to bolestí v krku, během tří dnů se spustila rýma a v závěru mě potrápil kašel s chrapotem. Nikdy to netrvalo déle než deset dní,“ popisuje maminka tří malých kluků Marie. Letos ji ale nemoc svým průběhem zaskočila. Projevila se totiž „pouze“ silným kašlem a místo rýmy v nose se jí hleny přesunuly rovnou do krku. Marii trvalo právě těch deset dní, než pochopila, že tentokrát kašel jen tak neodezní. Mezi tím už to od ní chytl manžel a jeden ze synů. Že tentokrát jen se zábalem krku a čaji nevystačí, si připustila až ve chvíli, kdy jí v hrudi začalo podivně škrundat… „Zašla jsem si do lékárny pro Ambrosan. Nemám ráda kapky, tak jsem si vzala tablety a pro syna sirup. Úleva se dostavila během pár dnů,“ říká Marie.

Lidé mají často tendenci kašel podceňovat a přecházet ho. To ale není dobrý a zodpovědný přístup. Neléčený kašel totiž může snadno přejít v chronický. Následně hrozí zánět průdušek (bronchitida) či dokonce zápal plic. Ty vznikají právě dlouhodobým drážděním dýchacích cest. Když se pak přidají viry či bakterie je na problém zaděláno. Proto je lepší komplikacím předcházet, než je složitě hasit mnohatýdenní léčbou antibiotiky.

Ambrosan je lék volně prodejný, proto ho můžete užít sami hned při prvních projevech kašle. Dostal název podle účinné látky Ambroxol, kterou obsahuje. Ta zvyšuje v dýchacích cestách sekreci hlenu a stimuluje činnost řasinek, zajišťujících jeho posun. Dochází k vydatnějšímu zkapalnění, lepšímu transportu a vylučování hlenu, a tím pádem k usnadnění vykašlávání a zmírnění kašle. Pamatujte si, že kašel je jen automatická reakce organismu, který se tak snaží zbavit škodlivých látek – v tomto případě hlenu. Zastavovat kašel se doporučuje pouze, pokud je suchý, dráždivý až dávivý. Většinou je naopak cílem právě zvlhčení sliznic, čímž se usnadní odkašlávání a škodliviny tak vychází z těla pryč.

www.ambrosan.cz

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz