Maminka.czRozhovor

Abych mohla mít dítě, musela bych lhát a podvádět, říká Kateřina

redakce 22.  4.  2021
Další díl pořadu Nejsi v tom sama je věnován „ukradeným spermiím“. Tento termín se dá vykládat různými způsoby, ale ve výsledku jde o získání spermií, aby ženy naplnily svou touhu po dítěti. A nepotřebují k tomu muže jinak než jako zdroj. Samozřejmě že okolnosti, za kterých k tomu dochází, jsou velmi individuální. V mnoha případech je to ovšem jediné východisko. Například pro lesbické páry. Dalším hostem pořadu je Kateřina Loužilová, které se tato tematika velmi blízce dotýká.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kateřina žije se svou partnerkou v láskyplném a harmonickém vztahu, a kdyby legislativa byla nakloněna tomu, že by ženy bez muže – a to nehledě na jakoukoli sexuální orientaci – mohly podstoupit umělé oplodnění, už by pravděpodobně dávno založily rodinu. Jenže u nás je to nemožné, a tudíž si ženy musí hledat různé cestičky, jak kýženého těhotenství dosáhnout.

Právo na dítě

Existují různé způsoby, ale není to jednoduché. Mnohdy to znamená podstoupit strastiplnou cestu plnou různých nástrah a lhaní úřadům. Najít dárce spermatu můžete dokonce na internetu, což je šílená představa. „Shánět něco tak důležitého, jako je genom budoucího potomka, na internetu takovýmto způsobem mi přijde trochu zvláštní. Může se totiž stát, že to může být třeba úchyl, když to řeknu úplně lidově, takže člověk musí být obzvlášť opatrný,“ vysvětlila Kateřina.

V rozhovoru podala Kateřina osobní svědectví, jak taková cesta k dítěti může vypadat a jak také může skončit bolestným zklamáním a přehodnocením životních priorit. Hovořilo se samozřejmě i o tématu registrovaného partnerství, které mnoho lidí považuje za rovné manželství – ale realita je úplně jiná. Pojďte si s námi rozšířit své obzory a pochopit, proč je důležité bojovat za svá práva.

Jste spolu šťastní? Tři klíčové zásady zdravého partnerského vztahu!
Hrozí vám nevěra? Odpovězte si pravdivě na tyto otázky
Pomýšlíte na rozvod? 5 věcí, které pomohou zachránit vztah, když máte krizi!
Témata: Video, Láska a vztahy, Rozhovor, Mateřství, Rodina a vztahy, Tvoření, pořad, sperma, Spermie, Lesbický pár, Děti, Kat, Host pořadu, Jediné východisko, Internet, Díl pořadu, Svědectví