Maminka.czKam s dětmi

Akce, které stojí za to navštívit a podpořit

Iva Endrychová 2.  6.  2015
Do Trutnova se můžete vydat za cirkusy a v Praze se otevírá kavárna POTMĚ. Teď je nejvyšší čas podat přihlášku do běhu pro předčasně narozené děti. A v Pardubicích začne Aviatická pouť.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Cirk-Uff

Od 2. do 7. června můžete v Trutnově navštívit již pátý ročník Cirk-Uffu - festivalu nového cirkusu. Návštěvníci se mají na co těšit. V centru Trutnovase představí ti nejlepší mezinárodní i čeští performeři. 

Těšit se můžete například na DaeMen, Cink cink cirk, Cirkus trochu jinak, Squadra Sua, žongléry ze Švédska a USA a spoustu dalších. Letošní festival je zaměřen na severskou akrobatiku. 

Bližší informace o festivalu a jeho programu se dozvíte na webových stránkách akce

Na kafe POTMĚ

4. června ve 12.15 hodin bude na pražském náměstí Republiky (před Palladiem) otevřou Tereza Brodská, Marek Brodský, Martha Issová, Marie Retková, Jan Rosák a Kristýna Podzimková kavárnu POTMĚ. Jako hudební host vystoupí Mário Bihári.

Kavárna bude stát na náměstí Republiky až do 17. června po celou dobu si u ní můžete nechat zdarma změřit zrak. Kromě výtečné kávy a dalších osvěžujících nápojů bude připravena i speciální světluščí zmrzlina, koncerty na střeše, masáže od nevidomých masérů, řemeslnické workshopy, ukázky sportů nevidomých a další doprovodný program.  

Návštěva Kavárny POTMĚ je vhodná i pro děti, které si vyzkouší kreslení potmě a nenásilnou formou se tak seznámí s obtížemi, s jakými se musí nevidomí v každodenním životě vyrovnávat.

Klepněte pro větší obrázek

Běh za předčasně narozené děti

V České republice se předčasně narodí každé desáté dítě. Péče o takové miminko je náročná nejen časově, fyzicky a psychicky, ale také finančně. Právě na podporu těchto rodin se zaměřuje Nadační fond pro předčasně narozené děti. 

Podpořit jej můžet i vy v prvním zářijovém víkendu během maratonu Birell Grand Prix Praha 2015.  Běh pro ženy měří 5 km nebo Birell Běh je na 10 km

Pokud poběžíte za Nadační fond, získáte: skvělou atmosféru, osobní rekord, tričko Žehlím si karmu, navíc z každého registrovaného startovního čísla přispíváte 400 Kč na pomoc konkrétní rodině předčasně narozeného dítěte.

Startovné do 31.8.2015

Běh pro ženy na 5km za 1.200Kč

Birell Běh na 10km za 1.400Kč

Pro více informací, Vaši registraci prostřednictvím Nadačního fondu pro předčasně narozené děti nebo pokud chcete rodinám předčasně narozených dětí pomoci a získat tričko, kontaktujte Petru Čistou.

Víkend s letadly

Letiště Pardubice bude o víkendu 6. a 7. června hostit již 25 ročník oblíbené Aviatické pouti. Návštěvníci se mohou těšit na téměř pětihodinovu podívanou složenou jak z letových ukázek, tak z komponovaného pozemního programu.

K vidění budou historická letadla včetně unikátních strojů z období druhé světové války a nebude chybět ani legendární americký dvoutrupý stíhač P-38L Lightning, který se loni nemohl kvůli technické závadě Aviatické pouti zúčastnit.

K vidění bude také dvoumotorový bombardér, námořní stíhač nebo akrobacie v podání Martina Šonky. Nebudou chybět ani dechberoucí stíhačky či vrtulníky. Vzdušnou podívanou doplní ze země vojenské jednotky v dobových uniformách a s válečnou technikou.

Kromě unikátní letecké přehlídky a akrobatických kousků budou pro návštěvníky připraveny stánky s občerstvením, dětské atrakce, výstavní a prodejní trhy nebo oblíbená zábava v podobě vyhlídkových letů. Nenechte si ujít unikátní nebeskou show!

Více o akci a podrobnosti o programu najdete na www.aviatickapout.cz

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Oblíbená zábava, Náměstí Republiky, Rosa, Grand Prix, Akce, Sto, Pardubice, Uniforma, Startovné, Stoj