Maminka.czPéče o dítě a jeho výchova

Alena: „Manžel má na syna velké nároky a na výchově se neshodneme“

Kateřina Prachařová 27.  4.  2017
Provést malého človíčka prvními roky jeho života co nejlépe je nelehký úkol. Děláme spoustu chyb a často nějakou dobu trvá, než si ujasníme, jak vlastně chceme své dítě vychovávat. Chybami se ovšem učíme. Pro dítě je mnohem horší, když se ocitne mezi dvěma mlýnskými kameny – rodiči, kteří se na způsobu výchovy neshodnou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Každý má odlišný názor na výchovu

Pětatřicetiletá Alena se vždycky moc těšila, až bude maminkou. Otěhotnět se jí podařilo krátce po svatbě a s manželem se miminka nemohli dočkat. Jenže to netušila, že milovaný syn přinese do jejich dosud idylického vztahu ty největší hádky. Mají totiž dost odlišné názory na jeho výchovu. A čím je potomek starší, tím více třecích ploch se objevuje.

Video: Jak vychovává matka a jak otec

„Než jsem si Davida vzala, neměla jsem samozřejmě o jeho názorech na děti nebo výchovu žádné povědomí, nebylo to téma, o kterém bychom se bavili. Zpětně vím, že leccos se dá odhadnout podle toho, jaká je partnerova rodina, jaké jsou tam zvyky, ale tehdy to prostě nebylo důležité. A nechci tím rozhodně říct, že kdybych to byla věděla, nikdy bych si ho nevzala,“ začíná své vyprávění Alena.

Témata: Video, Rodina a vztahy, Péče o dítě a jeho výchova, Syn, Empatie, Dědeček, Zástava, Společná dovolená, Odlišný názor, Významný milník, Restaurace, Čtyřleté dítě, Vymýšlení, Manžel, Jedináček, Alena, Rozmar, Utišení, Alen, Zvýšený hlas, Jáchym, Dráva, Ilustrátor, První příkrm, Jáchymov