Maminka.czRodina

Alena: Opustil mě v šestinedělí. Jeho nová milenka byla mou nejlepší kamarádkou

Michaela Karavarakis 7.  5.  2014
Alena: Opustil mě v šestinedělí. Jeho nová milenka byla mou nejlepší kamarádkou
Alena se s Daliborem seznámila přes svou práci. Na oči jí spadly růžové brýle a nevšímala si varovných signálů. Od počátku věděla, že je to nestandardní vztah, ale myslela si, že narozením dítěte se on změní.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„S Daliborem jsem se seznámila skrze svou novou práci," začala vyprávění čtyřiatřicetiletá Alena."Nastoupila jsem jako asistentka výkonné ředitelky jedné velké společnosti a na prvním podnikovém večírku jsem poznala nejlepšího kamaráda šéfa marketingu – Dalibora. Ve firmě sice nepracoval, ale všichni ho tam znali. Působil tak světáckým dojmem. Byl obklopen samými nádhernými ženami a já byla štěstím bez sebe, když si mě sám od sebe všimnul."

S šéfem na obědě

"Naše první setkání tehdy proběhlo v naprosté počestnosti, i když bylo jasné, že pokud bych byla ochotná a svolná, mohla jsem sedět v Daliborově Lexusu a ujíždět k němu domů ještě tu noc. Druhý den si ke mně v podnikové kantýně přisedl šéf marketingu. Srdce mi spadlo až do kalhot. Byl samé úsměvy a legrácky, mluvili jsme o včerejším večírku, když z ničeho nic povídá: ‚Dalibor mi volal ještě ve čtyři ráno. Prý nemohl spát a chtěl tvé telefonní číslo. Kdybych ho měl, přiznám se, že bych mu ho bez výčitek dal, jen abych měl od něj pokoj. Byl by to problém?‘ V tu chvíli jsem si připadala jak největší bohyně ženského šarmu. S úsměvem jsem utrousila, že vůbec ne, že Dalibora ráda zase uslyším, a svoje číslo mu samozřejmě dala."

Sex, prachy a romantické hotýlky

"Začali jsme spolu ‚chodit‘. To ‚chození‘ je v úvozovkách, protože více méně jsme spolu jen spali a občas zašli na večeři nebo strávili víkend v nějakém romantickém hotýlku na horách. Dalibor se se svoji bouřlivou minulostí nijak netajil. Neskrýval, že přede mnou měl hodně žen, ani že náš vztah je především o sexu. Nikdy mi nic nesliboval. Mělo mi být jasné, že to nejsou právě předpoklady kvalitního a dlouhodobého vztahu, jenže… Byla jsem tak omámená tím jeho světáctvím, spoustou peněz, které kolem sebe rozhazoval bez hnutí brvy, a luxusním stylem života, že jsem jen chtěla být jeho součástí. Za každou cenu."

Kondom tentokrát nepotřebujeme

"A pak se to stalo. Otěhotněla jsem. Přesně vím, kdy k tomu došlo. Chránili jsme se striktně jen kondomem, prášky jsem nebrala, ale jednou - odněkud jsme se zrovna vraceli - Dalibora napadlo, že bychom se mohli zkusit pomilovat v autě. Bohužel já právě menstruovala. Nevadí, řekl on, vytáhl z kufru auta deku a tu pod nás rozprostřel. A jelikož jsem menstruovala, měli jsme pocit, že se nemusíme chránit. Bohužel mylný."

Ty máš svůj život, já taky

"Když se na to dívám zpětně, myslím, že celou dobu mého těhotenství věděl, jak to s námi dopadne - že mě s dítětem dřív nebo později opustí. Teď jen nevím, jestli ho mám nenávidět za to, že mi to neřekl a neudělal to hned, nebo ocenit, že mi dopřál šťastných devět měsíců a počkal až po porodu. Každopádně tři týdny po tom, co byla Amálka na světě, a já pořád bydlela ve svém bytě a on ve svém, přišel Dalibor s tím, že odjíždí na 14 dní pryč a že mě už nechce dávat falešné naděje. Prý po tom, co se vrátí, věci mezi námi už nebudou, jaké jsou. Nebudeme se už vídat. On má svůj život, já taky a do toho jeho dítě prostě ještě nepatří."

Nad vodou mě drží Amálka

"Až zpětně od bývalých kolegů jsem se dozvěděla, že těch 14 dní strávil s mojí nejlepší kamarádkou z práce na Maledivách. Neumím vypovědět, jak těžké to pro mě ze začátku bylo. Hlavně psychicky. Brečela jsem téměř denně, vždycky po večerech. Přes den mě držela nad vodou moje krásná holčička. Před pár dny jsme oslavily její první narozeniny a myslím, že to nejhorší máme už za sebou. Od Dalibora jsem od té doby neslyšela a doufám, že už mi do života nikdy nevstoupí. A jednou třeba pořídím Amálce lepšího tatínka a sobě dobrého muže.“

Témata: Rodina, Nova, Milenka, Alena, NEJ, Alen, Nejlepší kamarád, Kamarád, Krásná holčička