Maminka.czTěhotenství

Alkohol netřeba. Připravte si tyto lahodné drinky pro zahřátí

Erika Pilátová 27.  12.  2018
S těmi alkoholickými máte na nějakou dobu utrum, ale nezoufejte. Ještě pořád na vás něco dobrého zbylo. Vaječňák, punč nebo božská horká čokoláda!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Horká čokoláda

100 g kvalitní hořké čokolády, 400 ml mléka, 200 ml smetany na vaření, 1 vanilkový cukr, 200 ml smetany ke šlehání, mletá skořice na zdobení.

Klepněte pro větší obrázek

Postup: Mléko smíchejte se smetanou na vaření.  Zahřejte a nechte v něm rozpustit čokoládu a cukr. Pak směs našlehejte do pěny. Hotovou čokoládu rozdělte do šálků. Ozdobte ušlehanou smetanou a mletou skořicí.

Hříšné dobroty pro maminky: Trnkové „portské“ a šípkový likér

Vaječný koňak je dobrota, bez které by nebyly Vánoce. Víte, odkud pochází?

Vaječný "koňak"

250 ml mléka, 250 ml smetany s 12 % tuku, 2 muškátové oříšky (rozčtvrcené), špetka mletého muškátového oříšku, 4 žloutky, 6 lžic třtinového cukru. 

Klepněte pro větší obrázek

Postup: Mléko, smetanu a čtvrtky muškátového oříšku přiveďte k varu. V rendlíku ušlehejte žloutky s cukrem do pěny, přilijte horké mléko a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit! Pak vyjměte čtvrtky muškátového oříšku. Hotový vaječňák nalijte do připravené láhve a dejte vychladit. Můžete podávat i horký. Před podáváním přidejte špetku skořice. 

Nebude vadit jedna sklenička? Jak to je s pitím alkoholu během kojení?


Vánoční punč

4 sáčky šípkového čaje, 500 ml vody, 200 ml pomerančového džusu, lžíce citronové šťávy, 4 lžíce medu, 4 hřebíčky, ovoce podle chuti (jablka, hrušky, pomeranč). 

Klepněte pro větší obrázek


Postup: Sáčky s čajem, hřebíček a na kousky nakrájené ovoce přelijte vroucí vodou. Přiklopte a nechte 10 minut stát. Pak sáčky vyjměte, do čaje přilijte džus, citronovou šťávu a med. Punč pak rozlijte do nahřátých sklenic. 

Jste těhotná, ale máte chuť na drink? Zkuste nealko mojito

Pozor, dětská pitíčka jsou plná cukru

Témata: Těhotenství, Výživa a stravování, Jídelníček, Tipy a rady v těhotenství, Alkohol, Citronová šťáva, Pomerančový džus, Vánoční punč, Mletá skořice, Smetana, Mojito, Čokoláda, Vroucí voda, Vaječný koňak, Zahřátí, Pomeranč, Hřebíček, Mléko, Nakrájené ovoce, Muškátový oříšek, Oříšek, Stálé míchání, Skořice, Šlehání, Třtinový cukr