Maminka.czVaše příběhy

Alopecie ji nezastavila. Podívejte se, jak na ni tato plešatá holčička vyzrála

redakce 18.  4.  2017
Sedmiletá Gianessa Wride z Utahu přišla kvůli alopecii o všechny vlasy na hlavě. Ona si z toho ale nic nedělá. Přišla totiž na to, jak být ve škole i bez vlásků každý den okouzlující.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Alopecie je neinfekční onemocnění způsobující vypadávání vlasů nebo ochlupení. Tato nemoc byla holčičce diagnostikována na začátku letošního roku.

„Není žádný lék, který by jí mohl pomoct. Ano, může užívat steroidy, ale jakmile je přestane užívat, vlasy jí zase vypadají,“ říká její maminka Daniella.

Ta také přišla na unikátní řešení - každý den lepí své dceři na hlavu oslňující samolepky. „Je to trošku šílené. Musím ale říct, že to vypadá naprosto dokonale,“ pokračuje Daniella.

Vlasáček nebo plešounek? To je fuk. Poradíme vám, jak pečovat o dětské vlásky

A my musíme uznat, že má pravdu. Gianessa ukázala, že má nejen styl, ale navíc ukázala, že odlišnost může být více než krásná. I pro sebevědomí holčičky je to určitě skvělé řešení.

Podívejte se do naší galerie, jak to malé školačce sluší.

Poté, co novorozenec zemřel na dehydrataci, sdílela kojící matka srdceryvný příběh
To je zjištění! Mámy s velkým zadkem mají prý inteligentnější děti
Další krásná zpráva. Andrea Růžičková (Kerestešová) čeká miminko
Témata: Zdraví, Vaše příběhy, Vlasáč, Ochlupení, Ples, Odlišnost, Jak, Steroidy, Neinfekční onemocnění, Holčička, Daniella, FUK, Kojící matka, Alo, Zdraví na Heureka.cz