Maminka.czSlavní rodiče

Andrea Růžičková je těhotná. Bříškem se pochlubila na Instagramu

redakce 28.  7.  2019
Sympatická herečka Andrea Růžičková (dříve Kerestešová) se pochlubila na Instagramu, že bude dvojnásobnou maminkou. S manželem Mikolášem Růžičkou již vychovává dvouletého syna Tobiáše.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Hľa, malý Človiečik, čo vo mne prebýva. Z lásky rastie a možno už o niečom sníva. A my len Prosíme Ťa Pane, priveď k nám dieťa zdravé. Amen," napsala herečka na Instagram a připojila černobílou fotografii, na které je vidět její rýsující se těhotenské bříško.

Být mámou je tou největší životní motivací, říká Andrea Kerestešová Růžičková

V rozhovoru pro časopis Maminka řekla, že mateřství si velmi užívá. "Vždycky jsem si myslela, že mít dítě je velmi omezující. Tak nějak podprahově to ve mně bylo zakořeněno (zřejmě na základě toho, co slyšíte od okolí). Znáte to, takové ty řeči: „No počkej, až budeš mít děti, to ti všechno skončí“ nebo „Počkej, až budeš mít dítě, to už si nebudeš moci dovolit.“ To ve vás vyvolá podvědomě dojem, že v okamžiku, kdy se stanete matkou, opravdu skončí váš vlastní život," řekla.

Zároveň prozradila, jak prožívala první těhotenství. "Těhotenství mi připadalo jako nejdelší úsek mého života. Takové vakuum, dlouhé období čekání a velké nejistoty. Celkem divoký byl první trimestr, překonala jsem totiž černý kašel, což se zjistilo až v okamžiku, kdy jsem se vrátila z Afriky. Tato nemoc má tři fáze, přičemž ta první trvá dva týdny, kdy jste nejvíc infekční, a projevuje se jako chřipka. Proto tady dnes běhá každý pátý s černým kašlem, protože spousta nemocných lidí o tom ani neví. Nejhorší je pak druhá fáze, kdy se dusíte a zvracíte. To jsem ale přičítala těhotenství," svěřila se herečka a zároveň dodala, že první porod pro ni nebyl vůbec snadný.

Andrea Růžičková: „Když jsem otěhotněla, jela jsem do Afriky“

"Porod byl těžký. Dlouho jsem přenášela, rodila jsem až na začátku 43. týdne. Už to bylo na moje riziko, protože jsem pořád zkoušela všechny možné alternativní způsoby, aby mi porod nemuseli vyvolávat. Nakonec se ale stejně vyvolávalo. Tato zkušenost mě ale hodně naučila. Zjistila jsem, že nelze za každou cenu být jen alternativní. Dělat něco přirozeně je krásná věc, ale ne vždycky to zkrátka jde. Díky neskutečně lidskému přístupu v hořovické nemocnici mám ale i tak na porod krásné vzpomínky. Možná k tomu přispěl i rajský plyn, který jsem si moc přála a nakonec ho dostala. Pomohl mi otevřít se a zároveň je to krásná jízda." Celý rozhovor si můžete přečíst ZDE.

Andrea Růžičková je jednou z ambasadorek soutěže Maminka roku, konkrétně kategorie Maminka hrdinka. Je tak již druhou ambasadorkou, která oznámila své druhé těhotenství. Před měsícem své druhé těhotenství potvrdila také herečka Marika Šoposká.

Andree Růžičkové celá redakce gratuluje!

Marika Šoposká je těhotná. Pochlubila se těhotenským bříškem

 

Témata: Slavní rodiče, Instagram, Andrea Růžičková, Herečka, Plyn, Mikoláš Růžička, Bříško, Dvouletý syn, Tobiáš, Nemocný, Maminka hrdinka, Andrea Kerestéšová, Alternativní způsob, André