Maminka.czSlavní rodiče

Andrea Růžičková: „Když jsem otěhotněla, jela jsem do Afriky“

Michaela Čentešová 20.  7.  2017
Herečka Andrea Růžičková Kerestešová se objevuje v seriálu Ordinace v růžové zahradě, ale její největší životní role ji teprve čeká. V létě přivede na svět své první dítě. A tak jsme si povídaly o tom, jak se na tuhle roli připravuje.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

S herečkou Andreou Růžičkovou jsme se potkaly jednoho sobotního rána nad sklenkou jahodové limonády. Obě jsme si hladily břicha, ona poprvé s velkou radostí a něhou, s natěšením na to neznámé, co přijde, a já o poznání skeptičtěji, protože už vím, do čeho jdu. Povídaly jsme si spolu nejen o těhotenství, o tom, jak se během něj někdy moc řešíme a že přibývající kila nejsou tak důležitá jako samo dítě, ale také třeba o cestování.

A hlavně o tom, jak důležité je mít se ráda a věřit v sebe sama. Ta pozitivní energie, která z téhle energické herečky sálala, byla tak nakažlivá, že přeskočila i na mě.

Andreo, jak se cítíte jako nastávající maminka?

Cítím se super. Tenhle stav je pro mě něco nového a mě nové věci baví.

Vás baví být těhotná?

Jsou chvíle, kdy ano, ale jsou samozřejmě také chvíle, kdy ne. Nechci se rouhat. Ne že by mě nebavilo být těhotná, ale někdy se moc řeším. A to nemám ráda. Takže se od toho snažím co nejrychleji utéct.

Co nejvíc řešíte?

Myslím, že každá žena se v tomhle období dostane do situace, kdy se začne moc pozorovat. Tělo se mění a je to fakt rychlé a co si budeme povídat, není to vždycky libové… A některé ty změny mě sem tam začaly negativně ovlivňovat. Ale naštěstí mi to nikdy nevydrželo moc dlouho, protože ten zázrak, co ve mně roste, ten je mnohem důležitější než nějaké tělesné proporce.

O to víc se snažím o sebe starat, například neustále své tělo rozmazluju přírodní kosmetikou Weleda. Nebo chodím do eco kadeřnictví, kde mi barví vlasy nejšetrnější barvou na trhu Oway Rolland Age Hnectar, která neškodí mně ani zemi. No a ta kila nahoře? Říka se, že mamka má být měkká (smích).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek


Ano, bezradné postávání u skříně, ve které vám nic není, to znám…

Jedna věc je, že se do ničeho nevejdu, ale ono ani tak nejde o to samotné rostoucí bříško. Spíš mám někdy pocit, že je moje tělo najednou tak jiné, že snad ani není moje.

Čekáte své první miminko, jak jste prožívala prvotní okamžik, když jste zjistila, že jste těhotná?

Velmi radostně. S manželem jsme po miminku hodně toužili… Ale neptejte se mě, jestli bylo miminko plánované. Já ten termín nemám ráda. Vlastně obecně už nejsem moc plánovací. Plány, které nevycházejí, způsobují zklamání. My jsme si miminko moc přáli, toužili jsme po něm a jen jsme čekali, kdy k nám dorazí.

Poznala jste sama na sobě, že už si vás miminko našlo?

Ano. Ještě před pomyslnou menstruací jsem cítila, že jsem těhotná. Pak už jsem jen čekala na potvrzení, že to tak opravdu je.

Témata: Slavní rodiče, Časopis Maminka, Afrika, Eva Herzigová, vernisáž, Pohlaví miminka, Andrea Růžičková, Být sama sebou, Weleda, Postava, Úvěr, Zánět uší, Profesní život, Povrch, Klišé, Sobec, Červencová, Focení, Jarní nákup, Jíst muž, Krásná zpráva, Komunita, Bytost, Linda Vojtová, Vybavení