Maminka.czHračky pro děti

Angličáky Matchbox děti seznámí s elektromobily a naučí je chránit životní prostředí

Veronika Zenklová 25.  4.  2021
Výrobce modelů aut Matchbox přešel k šetrnější výrobě a ve snaze více chránit životní prostředí začal využívat i recyklované materiály. Legendární značka nabídne modely skutečných elektromobilů, jako je například Tesla Roadster.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zelená budoucnost pro děti

„Od začátku moderního lisování aut před téměř 70 lety používá Matchbox design a inovace, aby děti prostřednictvím her propojil se skutečným světem kolem nich,“ řekl Roberto Stanichi, ředitel oddělení autíček ve společnosti Mattel.

„Matchbox se zavazuje používat 100% recyklovaný, recyklovatelný nebo bio
plastový materiál, abychom se spolupodíleli na řešení ekologických problémů, kterým dnes čelíme, a podpořili příští generaci fanoušků Matchboxu na společné cestě k udržitelné budoucnosti,“ dodal.

Klepněte pro větší obrázek

100% recyklované  

Společnost Mattel, Inc. totiž před pár dny představila „Jízdu k lepší budoucnosti“, což je závazek, v jehož rámci chce vyrábět všechna autíčka, herní sady a obaly značky Matchbox ze 100% recyklovaného, recyklovatelného nebo bio plastového materiálu. Představuje tak průkopnická elektrická vozidla a prostředí, která jsou odrazem skutečného světa a jsou navržena tak, aby děti nasměrovala k zelenější budoucnosti motorových vozidel.

Závazek podporuje cíl společnosti Mattel používat do roku 2030 u všech svých produktů i obalů 100% recyklované, recyklovatelné nebo bio plastové materiály.

Tyto principy značka názorně ilustruje tím, že na trh uvádí Matchbox Tesla Roadster, své první autíčko vyrobené z 99% recyklovaného materiálu s certifikací „uhlíkově neutrální“.

Klepněte pro větší obrázek

Tradice s moderní myšlenkou

Matchbox je britská značka, kterou v roce 1997 koupil americký hračkářský gigant Mattel. Značku Matchbox uvedla v roce 1953 na trh britská společnost Lesney Products. Ta ale v roce 1982 kvůli tehdejším ekonomickým těžkostem v Británii zkrachovala a značku Matchbox převzala společnost Universal Holdings/Universal Toys, pod jejímž vedením z původního podniku vznikla součást Matchbox International Ltd. Výroba modelů se pak přesunula do Macaa. Až později se Matchbox stal součástí skupiny Mattel.

Klepněte pro větší obrázek

Matchbox prodává více než 40 milionů lisovaných modelů aut ročně. Mattel, který vlastní i značku modelů aut Hot Wheels, plánuje do roku 2030 používat recyklovatelné či rozložitelné materiály na organické bázi při výrobě všech svých produktů i balení.

Témata: Děti, Praktické rady, Rodina a vy, Testujeme s dětmi, Hračky pro děti, Výroba, angličáky, Mattel, Roberto, Model, Tesla, Zelená, Závazek, Matchbox, Model aut, Angličák, Živo, Materiál, Hot Wheels, Elektromobil, Wheels, Značka, Životní prostředí, Těžkost, Velká Británie, Hračky na Heureka.cz