Antibiotika jako všelék?

Ivča 5. 2. 2015 13:52
Je to smutné, ale tohle je bohužel dnešní uvažování. Ale doufám, že by se to mohlo začít už každou chvíli lepšit, protože o tomhle tématu, respektive o nadužívání a zneužívání antibiotik v dnešní době, se poslední dobou mluví poměrně dost, a tak si myslím, že lidi si dají větší pozor, co jim lékař cpe. A o tom, že k antibiotikům by se měli vždy brát i probiotika se začíná taky mluvit čím dál víc, takže by snad i ty problémy vedlejších účinků antibiotik měly vymizet. Já sama jsem si s nimi natrpěla až dost, než mi tenkrát paní v lékárně řekla o těch probioticích, které se většinou dává k těm atb. Dodneška jsem jí za to vděčná.
Leona 6. 2. 2015 07:27
Dobrý den já se nad tímto zamýšlím už asi půl roku. Od té doby co jsem léčená na masivního streptokoka atb už po třetí a pořád mi nezabírají. V minulosti jsem antibiotika nebrala už x let, takže tím že je na to tělo zvyklé to být nemůže...Zda je to tím, že mi dávají špatná atb, nebo něčím jiným netuším. Každopádně když jsem je dostala poprvé mé tělo to těžce neslo, když jsem to řekla doktroce bylo mi řečeno, že atb mají i vedlejší učinky. že by doporučila probiotika, ani náhodou. Když jsem je dostla podruhé, už jsem se raději zeptala v lékárně a tam mi právě doporučili probiotika a bylo po problémech. Takže z toho že do mě rvou atb odvařená nejsem, ale aspoň jsem přišla na způsob, jak zabránit vedlejším učinkům z nich.
Gábina 24. 2. 2015 09:42
Dobrý den, já už jsem úplně nešťastná, už beru za poslední dva měsíce 3 atb, taky mám streptokoka a meningokoka a nemohu se toho zbavit. Vůbec nechápu učinky anitibiotik, když mi ani naq po třetí nezabírají!!! Jsem totálně vyřízená!!! Unavená, protože nemůžu polykat, tak už jsem shodila asi 5 kilo, což je jediný pozitivní učinek mé nemoci. V práci už jsou ze mě na prášky, protože už měsíc a půl s týdení pauzou marodím!!!A pořád to není dobré, nejhorší je to čekání na výsledky stěrů!!! A pak ta šílená únava, jsem vycucnutá totálně!!! Snad mi to pomůže objdenala jsem i synovi laktobacílky, ať taky neochoří. Četla jsem na ně docela pozitivní recenze, tak to vyskoušíme!!! Jen už ať je mi líp!!!
3