Maminka.czzábava

11 nejlepších aprílových žertíků pro děti i rodiče. Vyveďte se doma aprílem, je to zábava

Simona Procházková 1.  4.  2024
Právě dnes máte jedinečnou příležitost užít si spoustu legrace a nachystat pro své nejbližší nějaké to aprílové překvápko a pořádně je napálit. Přinášíme inspiraci na super aprílové žertíky, zkuste je.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

První duben znamená prakticky po celém světě oblíbeného apríla, což si spousta z nás nenechá ujít. Tenhle lehce bláznivý den může být plný zábavy a milují ho nejen děti. Kdy vás naposledy někdo vyvedl aprílem? Buďte hraví a snažte se doma vzájemně napálit. Neškodně, samozřejmě. Vymyslet nějaký ten vtípek nemusí být vůbec těžké a určitě to ocení každý, kdo má smysl pro humor a umí si dělat legraci i sám ze sebe. Apríl je pro všechny skvělou příležitostí, jak se zasmát, z někoho si beztrestně vystřelit a navzájem se pobavit.  Máme pro vás 11 tipů na jednoduché a vtipné aprílové žertíky, které můžou s trochou fantazie „narafičit“ malí i velcí.

VIDEO: Historie a vznik apríla: A kdo kdy v historii udělal nejlepší aprílový žert?

Rozbitý displej telefonu

Prasklý displej chytrého telefonu nebo tabletu, to nepotěší asi nikoho. Takové ranní překvápko připravíte poměrně snadno, jednoduše můžete stáhnout přímo z telefonu potřebný obrázek nebo můžete použít některou ze zábavných aplikací, které dokážou zařídit, že displej bude na první pohled vypadat jako rozbitý a popraskaný. Jen nezapomeňte včas začít křičet „aprííííl“, ať zabráníte záchvatům vzteku.

Balonky v polštáři

Když se nikdo nedívá, vyndejte polštáře na posteli z povlaků a schovejte je do nejbližší skříně. Místo nich pak naplňte povlaky na polštáře nafukovacími balonky. Až půjdou ostatní z rodiny spát, čeká je malé překvapení. Ale pozor, pokud mají hodně těžkou hlavu, možná je kapku vyděsí prasklý balonek.

Speciální zásilka

Tímto jednoduchým žertíkem rozesmějete úplně každého. Chce to ale trochu času a myslet na tohle překvápko včas. Stačí si schovat několik různě velkých kartonových krabic, zabalit je, polepit štítky nebo nadepsat adresou. V nestřeženém okamžiku je na apríla položte před vchodové dveře nebo na verandu. Pak už stačí zahrát nefalšované překvapení (možná rozčilení) s tím, že vůbec netušíte, kde se tam doručené balíky vzaly a kdo si takovou hromadu zboží objednal. Začne rodinné pátrání…

Slané kafe

Ty nejjednodušší a stokrát ohrané žertíky jsou mnohdy ty vůbec nejúspěšnější. Napálit můžete úplně každého, kdo pije kávu nebo čaj s cukrem. Nenápadně prohoďte cukr v cukřence za sůl a pak už jen napjatě sledujte, co se bude dít a kdo si jako první pochutná na neobvyklém nápoji. Ještě podobný nápad – osolit můžete i zubní pastu, stačí rozetřít pár zrníček na hrdlo tuby.

Sušenky se zubní pastou

Jako odpolední svačinku nebo sladkou tečku ke kávě nebo čaji nabídněte rodince speciální sušenky s trochu neobvyklou náplní. Jak na to? Vezměte pár slepovaných sušenek Oreo (nebo podobných, tedy kulatých s náplní) a pomalu je otáčejte, dokud se nerozdělí na dvě kolečka. Pomocí nože na máslo opatrně seškrábněte náplň a nahraďte ji bílou zubní pastou. Pak sušenky opět slepte dohromady. Budou se dít věci, až se všichni s chutí zakousnou.

Maminky, zavřete oči! Tyto šílenosti vymýšlí tatínci, když hlídají své ratolesti

Špinavá voda z kohoutku

Co kdybyste otočili kohoutkem a vytékala nevábně hnědá voda? To si po ránu nikdo nepřeje vidět. Zařídíte to poměrně snadno: vezměte vatový tampon a s jeho pomocí opatrně rozetřete několik kapek hnědého potravinářského barviva po okraji vodovodního kohoutku umyvadla v koupelně. Obzvláště dobře funguje gelové cukrářské potravinářské barvivo, je velmi intenzivní. Vyděsí i červená voda nebo odporně brčálově zelená.

Nefunkční televizní ovladač

Venku je nevlídno, tak si možná chcete užít víkendovou pohodu u televize. Co nejhoršího se může stát? Že se porouchá dálkový ovladač na televizi! Emoce budou spolehlivě velké, a to jak u dětí, které chtějí pohádku, tak u tatínků, kteří si plánují sledovat fotbalový zápas. Přitom stačí tak málo: v nestřeženém okamžiku vyndejte baterie ze všech ovladačů, které doma najdete.

Takové normální modré mléko

Že by modrá kráva? COŽE! Vezměte džbán nebo krabici s mlékem a přidejte do něj několik kapek modrého potravinářského barviva. Pak mléko s klidem naservírujte ve skleničkách k snídani nebo přidejte do oblíbených cereálií. Snažte se udržet co nejdéle vážnou tvář, vždyť se přece nic neobvyklého neděje… Nebo ano?

Zblázněné budíky

Chcete rodinku o volném víkendu pořádně rozparádit? Nastavte veškeré budíky, které se u vás doma nacházejí, tak, aby po celý den zvonily v pravidelných intervalech. Garantujeme, že pokaždé, když se některý z budíků nečekaně spustí, všichni doslova nadskočí. Pravda, jde o návod, jak zaručeně vytočit všechny členy domácnosti.

Habla Español?

Změňte nastavení televize, tabletu nebo mobilních telefonů svých blízkých doma tak, aby vše, co vidí nebo slyší, bylo ve španělštině nebo třeba japonštině. Jen pozor, pamatujte si dobře, jak se nastavení jazyka vrací v přístroji zpět, jinak vás možná budou čekat perné chvilky.

Bublinková fólie

S bublinkovou fólií se dá (nejen) na apríla vymyslet spoustu vtípků. Tak například rozložte bublinkovou fólii pod záchodové prkénko, a pořádně tak vyděste toho, kdo první usedne. Nebo ji umístěte pod často používanou koupelnovou předložku, kuchyňskou rohožku nebo kobereček v obýváku. Nečekaná "práskací smršť" pod nohama dokáže doma vyděsit.

Vyzkoušejte skvělé aprílové žertíky
Témata: Děti, Rodina, Rodina a vy, Zajímavosti, zábava, Vtip, inspirace, srandičky, Zubní pasta, Žertík, Džbán, Apríl, Sušenky, Fotbalový, Překvápko, Aprílový žertík, Ovladač, Záchodové prkénko, Oreo, Prkénko, Polštář

Video