Maminka.czSoutěže

Autopohádky míří do kin

redakce 28.  2.  2011
Čeští animátoři v čele s legendárním Břetislavem Pojarem a za účasti Lucie Bílé, Pavla Lišky, Barbory Hrzánové, Ladislava Mrkvičky, Ondřeje Vetchého, Evy Holubové, Petra Nárožného, Miroslava Táborského, Viktora Preisse a Michala Malátného se skupinou Chinaski natočili filmovou podobu známých Autopohádek spisovatele Jiřího Marka, autora populárních příběhů z Panoptika Hříšných lidí. Film bude mít premiéru 17. března.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na filmových animovaných Autopohádkách se vyřádily celkem čtyři tvůrčí týmy a aby to celé drželo pohromadě, pátá parta pod velením režiséra Jakuba Koháha vytvořila hrané předěly, které vše spojí.

První epizoda, inspirovaná Pohádkou o princezně, která se nesmála, je animována poloplastickou technologií. Tu režisér Břetislav Pojarem úspěšně vyzkoušel již na nestárnoucích medvědech, co se potkali u Kolína. Pohádka vypráví o princezně, která si, jak už u nich bývá zvykem, umanula, že se nebude smát.

Výtvarník a režisér Michal Žabka v příběhu Účetní a víla využil klasickou animaci loutek. Účetní, jak známo bývají lidé vážní. Alespoň do chvíle, než jim cestu zkříží kouzelná víla.

Třetí část O rybáři Maršíčkovi je animovaná velmi neobvyklou technologii papírové ploché loutky v reálném prostoru. Výtvarnice Bára Dlouhá a režisér František Váša vyprávějí známý příběh o rybáři, jeho ženě a zlaté rybce ovšem zasazený do světě kol a motorů.

Čtvrtá epizoda O Vincentovi se odehrává v nedaleké budoucnosti. Režisér a výtvarník Libor Pixa doufá, že zdravý rozum zvítězí nad chamtivostí a touhou být za každých okolností první. Tahle kapitola vznikla ve "virtuálním světě" a do práce na ní se zapojili animátoři a tvůrci z celé Evropy.


Jak na to?

Stačí se přihlásit na Maminka.cz a správně odpovědět na soutěžní otázku, kterou najdete v tomto článku.

Čtyři z vás, vždy každá 10. v pořadí, má možnost vyhrát lístky a CD k filmu Autopohádky.

Výhry:

1. místo - model auta, 2 lístky a CD k filmu Autopohádky
2.-3. místo - CD k filmu Autopohádky + vždy 2 lístky
4. místo - CD k filmu Autopohádky

Nicky výherkyň:

zelenina
achch
halac
davi

Možnost odpovídat máte od 28. 2. do 6. 3. 2011. Pokud nejste zaregistrována, nebo přihlášena, klikněte sem.

Všeobecná soutěžní pravidla naleznete ZDE.

Témata: Soutěže, auto, Velen, Žabka, Kouzelná víla