Maminka.czMaminka v porodnici

Až 15 000 korun za služby soukromé porodní asistentky: Nestíháme vyhovět všem, říká Anna Fančovičová

Tereza Víchová 8.  11.  2022
Péče na míru před porodem, kdy žena často nemusí ani do těhotenských ambulancí. 24 hodin na telefonu, doprovod k porodu a zajištění intimity, návštěvy doma v období šestinedělí. O služby soukromých porodních asistentek je takový zájem, že nestíhají. Co všechno a za kolik umí zařídit?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Soukromá porodní asistentka Anna Fančovičová působí v Moravskoslezském kraji, kde je o její služby obrovský zájem. Se seriálem Maminka v porodnici jsme ji vyzpovídali v Porodnici Krnov, se kterou má uzavřenou smlouvu. Díky tomu se o "své" ženy může kompletně starat i u porodu. Podívejte se na video, v němž Anna Fančovičová přesně vysvětluje, co a jak může těhotné i novopečené mamince poskytnout a v jakém rozsahu.

Soukromá porodní asistentka: S čím pomůže nejvíc a jak přání žen mění samotný porod, popisuje Anna Fančovičová

"Během těhotenství připravujeme ženu na porod a soukromá porodní asistentka má možnost ji doprovodit do vybrané porodnice," říká Anna Fančovičová. 

A tomu předchází často horké chvilky, kdy si žena není jistá, zda už porod nastává. V takových chvílích je soukromá porodní asistentka k dispozici na telefonu 24 hodin denně.

"Mohu k ženě zajet domů, vyšetřit ji, zkontrolovat, zjistit stav," popisuje odbornice. A třeba může také zabránit zbytečnému předčasnému výjezdu, když o porod ještě nejde.

Podle Anny Fančovičové je také velmi důležitá péče po porodu, kdy žena odejde s miminkem domů. Do té doby o ni pečovali a vše s ní řešili lékaři, sestry a porodní asistentky, ale doma je najednou osamocená.

"Soukromá porodní asistentka poradí s kojením, miminkem i samotné ženě," uvádí Anna Fančovičová. 

Kolik stojí služby soukromé porodní asistentky a co všechno za ně dostanete? Podívejte se na video v úvodu článku.

​V Krnově jsme také natáčeli, jak probíhá císařský řez:

Maminka v porodnici

Vydáváme se za vás do porodnic celé České republiky, natáčíme tu videa, abyste viděli realitu, ptáme se na všechno, co vás zajímá. S námi si vyberete tu nejlepší porodnici.

Témata: Porod, Maminka v porodnici, Porodnice, Šestinedělí, Porodní asistentka, Krnov, žena, Moravskoslezský kraj, Anna, Anna Fančovičová, Telefon, Návštěva, Služba, Péče