Maminka.czSluníčko

Bavte se spolu s dětmi s červnovým Sluníčkem

sim 11.  6.  2021
Pomalu se blíží léto a na stáncích už je další vydání časopisu pro nejmenší. Na obálce najdete zahradníka ježka Edu a těšit se můžete i s dětmi na spoustu zábavných úkolů na zahradnické téma.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Spolu s Edou se děti naučí rozeznávat nejrůznější druhy zeleniny a drobného ovoce. Ty si pak budou moci sázet do políčka a sklízet do košíčku ve vystřihovánce. Dále si mohou složit větrník nebo si založit první herbář a zároveň si vyrobit originální obrázek na zeď. 

Červnové číslo také děti seznámí se starou českou tradicí oslavy Svatojánské noci, která byla plná čar a kouzel. V rubrice Kdysi a dnes se dozvědí, jak to vypadalo před sto lety na koupališti a v čem se koupání lišilo od toho dnešního.

Děti také čekají příběhy oblíbených hrdinů a spousta zábavných úkolů v podobě obrázkového čtení, bludiště, spojovaček, sudoku a také procvičí práci s nůžkami. Adélka s Lumpíkem jim prozradí, co všechno dokáže sluníčko. Díky skřítkovi Lesánkovi i ti nejmenší pochopí, proč je důležité pamatovat si celé své jméno a to, kde bydlí. Rošťák Bertík je navíc vezme do znovuotevřené ZOO.

Zkrátka červnové Sluníčko vám nesmí utéct! Koupíte ho na stáncích nebo s dopravou ZDARMA na www.ikiosek.cz/slunicko

Vychází Speciál Mateřídouška 2021: Únikovky pro děti
Dílnička: Roztomilé papírové myšky zvládnete vytvořit i s těmi nejmenšími
Témata: Mateřídouška, Sluníčko, Tvoření, Předškolák, obrázkové čtení, Vydání časopisu, Červ, Sud, Lumpík, Eda, Zelenina, Ratolest, Lesánkovi, Ježek, Rošťák Bertík, Obálka, Stánek, Zahradník, RUB, Rosťa