Maminka.czNovorozenec

Benefiční bazárek: Vaše nepotřebné věci zaplatí dětem kroužky nebo i řidičák

redakce 6.  6.  2012
Máte doma oblečení, knížky, CD, keramiku, hračky nebo dekorační předměty, které už nepotřebujete nebo nechcete? Zbavit se jich můžete tak, že zároveň pomůžete dětem z dětských domovů a pěstounských rodin. Když nepotřebné věci přinesete na Karlínský benefiční bazárek do Klubu Divokých matek a někdo jiný je zakoupí, přispějete tím dětem na zápisné do kroužků a kurzů nebo na nákup pomůcek do školy nebo budoucí profesi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Výtěžek z Karlínského benefičního bazárku půjde na projekt Dejme šanci dětem. Jde o nejstarší projekt českého internetu podporující děti z dětských domovů a pěstounských rodin. Najdete ho na webových stránkách sance.cz, děti sem píší samy svá přání na podporu ve vzdělání, zálibě nebo přípravě na budoucí povolání. Lidé jim mohou přímo prostřednictvím webu pomoci.

Na stránkách každý uvidí, co si děti nejčastěji přejí a dočte se i vysvětlení proč. Nejčastěji to jsou kurzy, mají dětem později usnadnit hledání práce, zápisné do autoškoly nebo nákup řemeslných potřeb jako jsou například zednické nebo svářečské nářadí. Splnit jedno přání pomocí sbírek trvá někdy až rok.

Karlínský benefiční bazárek proběhne od 13. do 16. června v Klubu Divoké matky v Hybešově ulici na Praze 8. Věci, které chtějí lidé darovat, mohou nosit do Klubu Divoké matky už od 28. května až do 11. června. Klub vedou herečka a tanečnice Kristýna Liška Boková, maskérka a vlasová designérka Barush Zik a ekonomka na mateřské Zuzana Kolková.

Bazárek organizuje už potřetí nezisková organizace Spolu dětem, která realizuje také projekt Dejme šanci dětem. „Počítáme s výtěžkem ve výši několika desetitisíců. Tím uhradíme hned několik dětských přání,“očekává Naďa Dittmannová, ředitelka Spolu dětem.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Kroužky, ekonomka, Budoucí povolání, Řidič, Bazar, Věc, Vaš

Video