Maminka.czTěhotenství

Blogerka Markéta Pavleje: Náš syn byl nečekaným, ale o to krásnějším překvapením

Intenzivní, emotivní, nejkrásnější, ale i nejtěžší nebo nejuplakanější… Ano, jde o nezapomenutelných devět měsíců, které se nedají vymazat z paměti. Přečtěte si, jak prožívala své těhotenství foodblogerka Markéta Pavleje.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

To, že jsem těhotná potřetí mi prozradily žaludeční nevolnosti. Několik dní jsem si myslela, že mám střevní chřipku a až později mi došlo, že jsem asi těhotná.

Můj manžel není tak úplně rodinný typ a tak jsem si myslela, že budeme mít děti dvě a spokojila jsem se s tím, i když jsem si ve skrytu duše přála mít tři. Isaac tak byl takovým nečekaným překvapením, ale já jsem ani na minutu neváhala a byla jsem z té zprávy nadšená. Kupodivu i manžel to zvládl dobře.

První nebo třetí, těhotenství byla stejná

Mám asi štěstí, ale ani během jednoho těhotenství jsem neměla žádné problémy. Když jsem čekala Grétu, nepociťovala jsem ani žádné nevolnosti, kdežto s Rubenem a Jonasem jsem pár týdnů měla žaludek na vodě.

Nic dramatického jsem ale neprožívala. Jiné bylo asi jen tím, že už jsem doma měla dvě děti, které mě nenechaly vydechnout a já tím pádem neměla čas zajít si na těhotenské plavání nebo se nějak věnovat sama sobě.

Žádný stres

Nikdy jsem se nestresovala tím, co bych měla a neměla jíst a v případě třetího těhotenství už vůbec ne. Jediné, co jsem ve všech případech musela svému těhotenství podstoupit, bylo koňské pólo.

I když jsem ve svém mateřství a hlavně přístupu k porodu ušla od narození dcery velký kus cesty, nemyslím si, že bych se já osobně nijak změnila. Vždycky jsem byla přírodně založená ale také velmi racionální.

Do třetího těhotenství a následně i porodu jsem se položila tak nějak sama. Věřila jsem svému tělu a byl to silný zážitek.

 

S dcerou jsem poctivě šla na předporodní kurz, ale po jeho absolvování jsem vyhodnotila, že je to naprosto zbytečné.

Nepotřebuji aby mi někdo vysvětloval kolik párů ponožek si mám do porodnice vzít, ale potřebuji vědět, čím budu procházet a co se bude dít. Když jsem pak objevila knížku od francouzského porodníka Michaela Odenta, našla jsem se v ní. A myslím, že by každé ženě stačilo si tuhle tenkou knížku přečíst a ona i její partner by na porod byli připraveni mnohem lépe.

Na svůj třetí porod jsem se tak připravovovala vlastně jen tím, že jsem si tuhle knížku přečetla znovu a oprášila jsem to, co jsem se naučila při svém druhém porodu, kdy jsem rodila doma. Do třetího porodu jsem se vlastně položila tak nějak sama a šlo to bez problémů a bylo to hrozně krásné.

Díky dětem jsem úplná

V poslední době hodně přemýšlím o tom, jak mi vlastně děti ovlivnil život a jak jim musíme čím dál tím víc přizpůsobovat život. Ono mateřství není o tom, že s sebou člověk ty děti tahá, ale o přizpůsobování koníčků všem členům rodiny.

Jsem teď ve fázi, kdy si to hodně urovnávám a přemýšlím o tom. Čas strávený s dětmi je totiž nesmírně důležitý a já bych si bez nich připadala vlastně tak nějak neúplná. A jestli jsou tři děti konečné číslo? Nedávno jsem zrovna přemýšlela, jestli věci, ze kterých Jonas odrostl, mám vyhodit nebo raději schovat. Co kdyby náhodou…

Blogerka Kitchenette se podělila o svůj zážitek s domácím porodem do vany
Témata: Těhotenství, Slavní rodiče, Časopis Maminka, Syn, Kitchenette, překvapení, Markéta Pavleje, Třetí těhotenství, Žaludeční nevolnost, Silný zážitek, Krásné překvapení, Náš, Těhotenské plavání, Mark, Rodinný typ, Blogerka, Páv, Isaac, Bloger, Jonáš, Třetí porod, Ruben, Blog