Maminka.czZdraví

Bojujte proti nemocem aromaterapií, budete překvapeni

Markéta Novák Matějková 24.  10.  2016
O aromaterapii slyšel téměř každý, ale jen malé procento má s ní vlastní zkušenost. Přitom je to škoda, díky ní totiž můžeme čelit nachlazení, ale také se lépe vyrovnat se stresem nebo únavou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Aromaterapie v praxi

Kouzlu aromaterapie jsem propadla při narození druhého syna, který se narodil předčasně a vyžadoval speciální péči. Olejíčky jsem začala používat nejprve na masáže a později jsem přidala i vonné esence, které dokázaly navodit příjemnou atmosféru. Od té doby je aromaterapie běžnou součástí našeho domova.

Jak na nachlazení přírodní léčbou? Pomůže homeopatie i aromaterapie

Aromaterapie je založená na působení různých vůní na celý organismus člověka. Éterické oleje, které jsou zdrojem těchto vůní, dokáží působit jak na tělo, tak i na psychiku současně, jejich vliv je tedy komplexní a pomáhají na obou úrovních. Řada problémů, které nás čas od času trápí, ať už je to stres, nachlazení či třeba únava – mají své fyzické i psychické projevy, a právě při účinné aromatické terapii pocítíte, jak se tyto nepříjemné projevy řeší současně.

Aromaterapie je osvědčeným pomocníkem nejen v boji proti akutním potížím a v prevenci, ale její preventivní účinky se kumulují.

Začnete-li používat éterické oleje nebo aromaterapeutické výrobky jako běžnou součást každodenního života, zjistíte zakrátko, že jste mnohem odolnější běžným infekcím, že se vaše tělo učí na nemoc reagovat novým způsobem a za několik let možná s údivem konstatujete, že stres už vás nedostává na kolena, že hladina energie ve vašem těle je vyrovnaná a že už si ani nepamatujete, kdy jste byli naposledy nemocní,“ vysvětluje aromaterapeutka Adéla Zrubecká ze společnosti Nobilis Tilia.

Témata: Mateřídouška, Zdraví, Nemoc, Aromaterapie, překvapení, Adéla Zrubecká, Aróma, Muška, Éterický olej, Akutní potíž, Účinný pomocník, Levandule, Celkové zdraví, Bergamo, Esenciální olej, Tajemná síla, Každodenní život, Dobrá nálada, Heřmánek, Mandarinka, Psychický stav, Boj, ARO, Hřebíček, Nemo, Zdraví na Heureka.cz