Maminka.czZdraví

Braňte se nachlazení účinně

Reklama 13.  2.  2017
V období zimy stále více lidí trpí takzvaným nachlazením. Přestože toto onemocnění považujeme většinou za banální, nemělo by se podceňovat. Pokud jej totiž nebudeme včas léčit, může přerůst ve vážnější zdravotní komplikace.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co je to nachlazení

Nachlazení je onemocnění horních cest dýchacích. Projevuje se především rýmou, kýcháním, kašláním, bolestí hlavy a dalšími nepříjemnostmi, které nám ztěžují běžný život. Zpravidla trvá sedm až deset dnů a trpí jím především lidé s oslabeným imunitním systémem. Zejména v tomto období jsou právě mnohem náchylnější k onemocnění.

Klepněte pro větší obrázek

Snadný přenos

Nachlazení se přenáší až dvěma stovkami různých virů a to kapénkovou cestou. Vzhledem k tomu, že onemocnění často provází kašel, dochází k velmi snadnému šíření viru. Do těla se tak může dostat ze vzduchu či dotykem. Kašel a rýma ale nejsou jedinými průvodními jevy nachlazení. Nemocný trpí bolestí hlavy, uší, nosu, či krku. Zároveň se může objevit zvýšená teplota. Neléčená rýma může přerůst například až v zánět vedlejších dutin nosních. V takovém případě nastupuje neoblíbené „propichování uší“.

Snadná pomoc

Obrana je ovšem jednoduchá. Rostlinný lék Kaloba pomáhá při onemocnění dýchacích cest, která nevyžadují léčbu antibiotiky. Působí přitom již od prvních příznaků jako je kašel, škrábání v krku a bolest na hrudníku. Jestliže si dopřejete zároveň klid na lůžku, nemoc zpravidla odezní rychleji a s mírnějším průběhem.

Klepněte pro větší obrázek

Další výhodou tohoto léku je, že má také mírné přímé antibakteriální a antivirové vlastnosti, které byly prokázány. Kaloba zkrátí dobu naší pracovní neschopnosti nebo absenci dětí ve škole či jiném dětském kolektivu. Užívat jej mohou děti už od jednoho roku věku.

www.kaloba.cz

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz