Maminka.czBatole

Brazilská depilace - chloupky dolů!

Dagmar Ferahli Süsser 20.  4.  2012
Brazilská depilace je metoda odstranění chloupků a je určena pro intimní partie těla a třísla. Znamená tedy celkovou likvidaci pubického ochlupení.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Líbí se mužům brazilská depilace?

Názory na zbavování se chloupků v intimní oblasti se velmi různí. Zatímco jeden tábor razí cestu dohola, druhý tvrdí, že chloupky mají svůj smysl a jejich účelem je zabránit příliš snadnému přenosu infekce a bakterií. Určitě existuje skupina mužů, které vzrušuje hustě zarostlé ochlupení, ale také těch, které rajcuje přirození zcela holé. Pokud vás ovlivní fakt, že až 88 procent mužů upřednostňuje oholené pohlaví, a rozhodnete se s tím něco udělat, nebo jen hledáte v této oblasti nové trendy, máte dvě možnosti. Zkrotit chloupky sama, nebo se vydat do rukou odborníků.

Doporučujeme svěřit se odborníkům na brazilskou depilaci

Proč "brazilská" depilace?

Tato metoda depilace se zrodila v tropické Brazílii, kde bikiny zakrývají opravdu jen to nejnutnější, však se jim tam také přezdívá fio dental (zubní nit). Z tohoto důvodu je tato depilace (nebo přesněji epilace) velmi důkladná a nenechá na vás ani chloupek! Samozřejmě po domluvě s kosmetičkou je možno upravit styl podle vašeho požadavku - tedy lze nechat vpředu úzký proužek. V případě potřeby se také depilují genitálie a zadní partie.

Jedná se o polotrvalou depilaci intimních partií především u žen, ale v poslední době se depilace jako taková stává stále populárnější i u mužského pohlaví. Chloupky se vytrhávají i s kořínkem z folikulu. Je to v podstatě depilace cukrovou pastou nebo depilace voskem se zaměřením na intimní partie a kompletní odstranění ochlupení v této oblasti. Oproti laserové depilaci má však tu nevýhodu, že chloupky se opět objeví.

Druhy

Pravá brazilská depilace znamená kompletní odstranění chloupků. V Evropě se ale pod pojmem brazilská depilace označuje i taková depilace, při které se v pubické oblasti ponechá ochlupení tvořící určitý tvar, nejčastěji v podobě úzkého proužku (landing strip) nebo trojúhelníku (triangle).
Při Brazil Hollywood jsou pak odstraněny chloupky úplně. Brazil Special nabízí možnost různých tvarů a barev.
Varianta Bikini je odstranění chloupků v oblasti třísel, v případě depilace verze Bikini Tanga jsou chloupky navíc odstraněny i v horní části zadních partií.

Průběh brazilské depilace

Cukrová pasta nebo speciální vosk se opakovaně nanášejí a strhávají z ochlupených míst. Následně se podrážděná pokožka ošetří desinfekčním přípravkem nebo zásypem. Touto metodou lze odstranit chloupky dlouhé 5-8 milimetrů. Celý proces je poměrně rychlý, trvá pouze 10-15 minut.

Jaké bylo ochlupení u žen dříve a jaké je nyní?

Dříve se ženy o chloupky nestaraly a bylo přirozené mít pubické ochlupení. Brazilská depilace je kosmetickým trendem od 90. let 20. století. Dnes si většině žen nechává odborně depilovat intimní partie pro svůj dobrý pocit a pro přitažlivost partnera.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Jen pro maminku, bikini, Chloupek, Zubní nit, Bikiny, Podrážděná pokožka, Pubické ochlupení