Maminka.czKam s dětmi

Březen v OC Letňany potvrzuje: Není knihy bez autora

Reklama 3.  3.  2014
Březen v OC Letňany potvrzuje: Není knihy bez autora
Březen v Obchodním centru Letňany patří knihám a četbě. Po celý měsíc zde budou probíhat besedy, autorská čtení a hlavně autogramiády s významným osobnostmi z řad spisovatelů, režisérů, cestovatelů a dalších osobností. Svou účast potvrdili například Michal Viewegh, Vladimír Páral, Josef Formánek, Jiří Menzel, Milan Lasica či Marie Poledňáková a mnoho dalších.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Akcí Březen plný hvězd chce OC Letňany podpořit fenomén čtení. Nebude chybět ani doprovodný program v podobě veřejné knihovny, módní přehlídky i výstavy. Lákavou kulturní vložkou bude také autogramiáda skupiny Chinaski, která zde zároveň představí svou knihu vydanou u příležitosti dvaceti let fungování kapely.

Hlavní ideou celého projektu není samotný prodej knih a představení známých autorů, ale podpora záliby čtení u všech věkových kategorií, která se bohužel v obrazové současnosti spíše vytrácí.

„Průzkumy posledních let dokazují, že zájem o čtenářství klesá a přitom by tato aktivita měla být jednou z nejoblíbenějších, protože rozšiřuje obzory, vědomosti, slovní zásobu a přináší uvolnění a relax. Naším cílem je tedy tento zájem u lidí povzbudit a upozornit na četbu nejen klasických knih, ale i jejich elektronických verzí v podobě čteček. Dnešní moderní doba nám nabízí hned několik forem, jak číst,“ přibližuje cíl akce Renata Nejtková, marketingová manažerka obchodních center Tesco.

OC Letňany nejsou jen obchody plné zboží, kavárny nebo hypermarket. Centrum přináší návštěvníkům inspiraci, zábavu a odpočinek. Klade tak důraz na zkulturnění komerčního prostoru. „Festival knihy“ v OC Letňany odstartuje hned 1. březnem a bude pokračovat po celý měsíc o víkendech i ve všední dny v prostoru u fontány.

„Kompletní program ještě finalizujeme ve spolupráci s hlavním partnerem akce KNIHY DOBROVSKÝ. Nadále se nám totiž hlásí zajímaví autoři na autorská čtení i besedy, ale blížíme se ke zdárnému závěru. Program sestavujeme tak, aby si každý našel to své, jak děti, tak dospělí, jak milovníci humoru, krimi, tak obdivovatelé kulinářství či cestování. Zkrátka pro každého něco zajímavého,“ komentuje březnový program v OC Letňany Renata Nejtková.

Pro návštěvníky Obchodního centra Letňany se chystá také veřejná knihovna s čítárnou, kam zájemci mohou nosit knihy, které doma již nechtějí a naopak si mohou nějaký knižní skvost odnést. O obsah veřejné knihovny se postará vydavatelství Mladá fronta. Chybět nebude ani doprovodná soutěž nejen o knižní ceny, ale např. o automobil s plnou nádrží na celý víkend, knihovnu od KIKA nebo čtečku knih od DATART.

Celý program: http://www.oc-letnany.cz/cz/akce/vylov-autogramu.php

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje