Březnový KNIHfest v Obchodním centru Letňany

Reklama 25.  3.  2015
Není knihy bez autora, tak zní motto již 2. ročníku knižního festivalu v OC Letňany. Celý měsíc březen bude opět ve znamení autogramiád, čtenářských besed, autorských čtení, divadelních představení, tanečních vystoupení i soutěží o krásné, jak jinak než knižní, ceny. Můžete se tak opět těšit na celou plejádu s knihou spjatých osobností.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nabízené křeslo pro hosta přijali mimo jiné úspěšný britský autor Simon Mawer, legendární „písničkové“ duo Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř, český bestsellerista Michal Viewegh, mistr etikety Ladislav Špaček nebo známý, pro leckoho i kontroverzní, fotograf Jan Saudek. Pestrost knižního festivalu nepodtrhuje jen žánrová různorodost, ale i doplňkový zábavný program. Od divadla, přes tanec až po zábavu pro děti.

Návštěvník KNIHfestu, pořádaný ve spolupráci s Knihy Dobrovský coby hlavním partnerem a partnerem mediálním – nakladatelstvím a vydavatelstvím Mladá fronta, má šanci na vlastní oči i uši zažít opravdový literární zážitek napříč všemi žánry. Úvodním hostem byl vždy originální a svým humorem specifický herec Jaroslav Dušek.

Čtvrtý a zároveň poslední týden KNIHfestu se ponese nejen v literárním duchu, ale zabrousí i do oblasti divadla a tance. Pozvání totiž přijal velmi oblíbený divadelní režisér Arnošt Goldflam se svojí manželkou, scénografkou, Petrou Goldflamovou Štětinovou. Proč tance, naučíme vás totiž FITJAZZ!

V pátek 27. března vám náš KNIHfest představí zahraniční a jednu z hlavních hvězd programu anglického spisovatele Simona Mawera, autora bestselleru Skleněný pokoj, jehož příběh je inspirovaný osudy majitelů vily Tugendhat za druhé světové války. Titul získal nominaci na nejprestižnější knižní cenu The Man Booker Prize. Mimochodem, právě Mawerův Skleněný pokoj měl letos v únoru už i svou českou divadelní premiéru.

Den poté, v sobotu 28.3., se budeme věnovat fotografické tvorbě, jedné z nejznámějších u nás i ve světě, v přímém podání jejího autora Jana Saudka. Pomyslnou tečkou na závěr bude nedělní posezení s Arnoštěm Goldflamem, režisérem, hercem a hlavně autorem knih pro děti. Spolu s ním dorazí jeho choť Petra Goldflamová Štětinová, která má dětské návštěvníky připravený speciální program plný her i kreslení.

Hlavní pozvánka však patří vám návštěvníkům Obchodního centra Letňany. Samozřejmě, jako vždy, je pro vás připravena naše populární Veřejná knihovna, kde si můžete vyměnit knihu za knihu. Uvidíte sami, že číst se dá nejen černé na bílém, ať už na papíře či displeji, ale i ušima. Přijďte v březnu do OC Letňany na setkání s vaším oblíbeným autorem. Nejen pro kýžený autogram, ale třeba jen nasát atmosféru a rovnou si zasoutěžit o pěknou knížku. Čtení je fenomén a kniha jeden z největších vynálezů lidstva, tak se k nám přidejte a pročtěte se březnem!