Maminka.czZdraví

Buďte připraveni na sychravý podzim a nenechte svou pleť a vlasy překvapit

Reklama 16.  10.  2017
Léto je v nenávratnu pryč a nyní zjišťujeme, jak naše pleť i vlasy dostaly zabrat. Jak se o ně postarat, aby zase zářily krásou?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Po létě, kdy byla pleť namáhaná sluncem, je potřeba dodat pleti ztracenou hydrataci. Nejlepším pomocníkem je Kyselina hyaluronová. Kyselina hyaluronová se přirozeně nachází v našem těle, ovšem vlivem vyššího věku její množství klesá, a tak je potřeba ji doplňovat. Kyselina hyaluronová je látka, která na sebe dokáže navazovat vodu, a to až v tisícinásobku své vlastní hmotnosti.  

Na trhu jich je velké množství, jak vybrat tu pravou?

Kyselinu hyaluronovou můžeme rozdělit na vysokomolekulární, která se používá především ve farmacii či estetické chirurgii, kde se aplikuje jako výplňový materiál. Nízkomolekulární je pro nás ale v rámci ošetření podstatnější, dokáže totiž díky „menším molekulám“ proniknout hlouběji do vrstev pokožky, a tak udělat svoji práci.

Klepněte pro větší obrázek

Ideální je aplikovat Kyselinu hyaluronovou na vyčištěnou pleť ráno i večer pod krém. Čištění je základem v péči o pleť, které by mělo obsahovat odlíčení make-upu a nečistot pleťovým mlékem nebo micelární vodou a následně dočistit tonikem dle typu pleti, tento krok je velmi důležitý a spousta z nás na něj zapomíná. Na takto vyčištěnou pleť aplikujeme Kyselinu hyaluronovou – gel, vklepeme do pleti. Aby do sebe natáhla co nejvíce vody, přetřeme následně pleť ještě tamponkem s tonikem. Po zaschnutí již použijeme svůj oblíbený denní nebo noční krém, který by na podzim a v zimě měl být výživnější než v létě. Jednou týdně je vhodné odumřelé buňky z pleti odstranit pomocí peelingu.

Sychravý podzim dává zabrat i našim rtům.

Úžasnou novinkou v péči o rty je Chameleon. Ano, čtete správně. Jedná se o samozabarvující pH balzám, což je balzám, který obsahuje úžasné látky jako skvalan, makadamový olej nebo vitamin krásy, vitamin E, díky nim budou rty hydratované a hebké. Navíc obsahuje látku, díky které se balzám zabarví dle vašeho aktuálního pH na rtech a tak lehce zvýrazní jejich přirozenou barvu.

Klepněte pro větší obrázek

O pleť je již postaráno, ale co vlasy?

Vlasy byly přes léto sluncem velmi namáhané. Pokud k němu ještě přidáme časté koupání nebo slanou mořskou vodu, bez správné péče budou vlasy velmi suché a nepoddajné. Proto je důležité se o vlasy starat pomocí výrobků, které obsahují keratin. Keratin máme přirozeně ve svých vlasech, ale neopatrným zacházením, jako je fénování, žehlení, kulmování se vytrácí. Vyzkoušejte Vlasový keratin ve spreji, který zajistí hloubkovou regeneraci. Vlasy po něm budou pevné, pružné a lesklé. Jako bonus zajišťuje výbornou rozčesatelnost, tedy jím můžeme nahradit kondicionér a již neoplachovat. Oproti kondicionéru nebudou vlasy plihnout.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz