Maminka.czKam s dětmi

Čarodějnice na Ladronce – největší čarodějnický rej v Evropě

redakce 29.  4.  2013
Již zítra vypukne na Ladronce největší čarodějnický rej v Evropě. Celodenní akce pro dospělé a hlavně děti startuje úderem třetí hodiny odpoledne – na programu jsou koncerty, divadlo i soutěže. Dvoumetrová hranice vzplane v půl sedmé. Poprvé v osmileté historii čarodějnic rozsvítí nebe nad Ladronkou před desátou večerní čarokrásný ohňostroj. Vstup na akci je zdarma.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Jsem ráda, že se z této akce stala tradice a letos můžeme nabídnout už osmý ročník. Loni přišlo na akci odhadem rekordních 16 tisíc lidí, těším se, že letos možná překonáme návštěvnický rekord. Troufám si říct, že letos pořadatelé přichystali snad nejbohatší program. Kromě toho je tu také speciální akce na úvod – prvním 500 návštěvníkům budeme servírovat špekáčky zdarma,“ říká Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

Slavnostní zahájení programu už v 15:00 hodin

Rozeběhne se registrace soutěžících na Miss čarodějnice. Odstartuje hlavní kulturní program, představení Neposlušná kůzlátka divadelního souboru Buchty a loutky, taneční vystoupení skupiny Primavera, finále soutěže Miss čarodějnice, koncert Jaroslava Uhlíře s kapelou a koncert skupiny 100°C.

Mimo hlavní pódium najdete spoustu čarodějnických přípraven!

Čarodějnický kosmetický salón, dílnu, taneční školu a čarodějnou akademii. Zde se mohou všichni náležitě připravit na volbu „Miss čarodějnice“ a soutěž „Čarodějnice na kolečkách“. Účastníci budou soutěžit o hodnotné ceny, které dodali partneři akce.

O civilní doprovod soutěžících i nesoutěžících čarodějnic a čarodějů bude na Ladronce také postaráno. V areálu budou připravené dílny, workshop s ekologickým programem, stánky, fotoateliér i hrací stan. Pro aktivnější návštěvníky bude k dispozici u-rampa s překážkou Funbox line.

V půl sedmé zapalujeme dvoumetrovou hranici

Pro všechny bude hotová dvoumetrová hranice, kterou společně slavnostně zapálíme před hlavním hudebním programem. Na místě bude také několik menších ohňů, u kterých bude pokračovat zábava i po skončení hlavního programu až do pozdních nočních hodin. Vrcholem letošního ročníku Čarodějnic na Ladronce bude čarokrásný ohňostroj.

V areálu Ladronky bude k dispozici dostatek občerstvovacích stanů, návštěvníci se tedy nemusejí obávat dlouhých front na jídlo a pití. O bezpečnost se postarají dobrovolní lysolajští hasiči, profesionální záchranáři z Asociace samaritánů České republiky a strážníci z městské části Praha 6. Značné pozornosti organizátorů se dostalo sociálnímu zázemí akce.

"Letos garantujeme především návštěvníkům s dětmi maximální čistotu mobilních toalet. Naši pracovníci je budou průběžně uklízet po celou dobu akce. Chceme, aby každá toaleta byla zkontrolována alespoň každých 20 minut. Takový servis byl na akcích v ČR až do dneška utopií. Je to další z řady vylepšení, která zavádíme proto, aby si naše akce návštěvníci užili bez starostí." říká Vít Rozehnal, jednatel organizační agentury MVP agency.

Na Čarodějnicích na Ladronce myslíme i na dobré skutky!

Ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové dětem podporujeme prostřednictvím projektu TERIBEAR středoškolačku z dětského domova, která touží zúčastnit se prázdninového jazykového kurzu v zahraničí.

„Ambiciózních, po vzdělání prahnoucích dětí v dětských domovech, po pravdě, není mnoho. Dle výzkumu nadace jen 1,2% dětí dosáhne ukončení střední školy s maturitou a 0,3% vysoké školy. Z daného důvodu nadace všestranně podporuje tyto mladé lidi – neboť vzdělání je trvalá hodnota, z níž budou čerpat celý život. Navíc, jsou jednoznačně handicapováni při vstupu do samostatného života a na trh práce, a proto je snahou nadace jim tento nelehký přechod usnadnit.“ upřesňuje důvody této sbírky ředitelka Nadace Terezy Maxové Terezie Sverdlinová.

Návštěvníci budou mít možnost přímo na místě přispět finanční částkou 20,- nebo 100,- Kč
do zapečetěných pokladniček. Všechny vybrané finanční prostředky budou Nadací Terezy Maxové použité na realizaci tohoto snu.

Hlavní body programu:

15:00 1. kolo Miss čarodějnice - zápis
Divadlo Buchty a loutky – Neposlušná kůzlátka

16:00 Čarodějná soutěž na kolečkách, Junior Trophy závod
16:30 Taneční vystoupení skupiny Primavera
16:35 Hlavní exhibice v AGang zóně - Funbox
17:00 Finále Miss čarodějnice
18:00 Čarodějné disko pro účastnice Miss
18:15 Vyhlášení Miss čarodějnice

18:30 Slavnostní zapálení hranice

19:00 Koncert Jaroslava Uhlíře s kapelou
20:30 Koncert skupiny 100°C

21:45 Čarokrásný ohňostroj

22:00 – 00:00 Zábava, opékání špekáčků a hra na kytaru u ohňů

Detailní rozpis programu a soutěží je na: www.carodejnicenaladronce.cz, www.facebook.com/carodejnicenaladronce

Čarodějnice na Ladronce pořádá: Městská část Praha 6
Organizátor: MVP agency s.r.o.

Partneři Čarodějnic na Ladronce: Heineken Česká republika a. s.
Veolia Voda Česká republika a. s.
Auto Podbabská
Magistát hl. m. Prahy
PRE a. s.
Lidl Česká republika, v. o. s.
Letiště Václava Havla a. s.
Author
A Gang
Neoluxor s. r. o.
Kolo pro život
Asiana, spol. s r. o.

Mediální partneři: MFDnes
Metro
Rádio Beat
Sluníčko
Maminka.cz
DPP

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Nadace Terezy Maxové, čarodějnice, Čaroděj, Pokladnice, Účastnice, Jaroslav Uhlíř, Letiště Václava Havla, Městská část, Fotoateliér, Speciální akce, Lidl, Profesionální záchranář, NEJ, Kosmetický salón, Samari, Caro, Osmý ročník, Starostka, Finále soutěže, Hlavní bod, Slavnostní zahájení, Jednatel, Rej