Časopis ForMen vydává Fashion Bibli pro muže

3.  4.  2015
Móda je koníček pro sedmadvacet procent mužů. Tři ze čtyř ji ale nakupují většinou v doprovodu partnerky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mezi nejoblíbenějšími značkami u mužů najdeme zahraniční brandy jako Adidas, Nike, C&A, Marks & Spencer, Levi’s, H&M, z domácích boduje nejvíc Baťa, Blažek a Alpine Pro. Jen necelá desetina oslovených nakupuje na slevových serverech. Naopak sako za víc než deset tisíc korun by si koupilo sedmatřicet procent z nich. Celá třetina manažerů sleduje oblečení svých mužských kolegů. To jsou jen některá ze zjištění exkluzivního statistického výzkumu vztahu mužů a módy, který pro měsíčník ForMen z vydavatelství Mladá fronta provedla agentura STEM/MARK.

„Pomineme-li osobní doporučení od partnerky, prodavačů v obchodech či kamarádů, inspirují se muži v lifestylových časopisech a webech nebo okukují tipy v televizi,“ komentuje výsledky průzkumu ředitel agentury Jan Tuček.

Průzkum dále zjišťoval, kde muži nakupují. Jen sedmnáct procent jezdí za nákupy do zahraničí. Valná většina mužů nakupuje džíny či kabát v kamenném obchodě, jen zlomek si toto oblečení pořizuje na internetu. V e-shopech však muži nakupují hodně například tašky nebo hodinky. Fashion Bible časopisu ForMen se snaží být prvním kompletním návodem, jak se vyznat v nabídce oblečení, bot a ostatních stylových doplňků pro muže.

„Na sto stránkách najde čtenář manuál oblékání pro různé příležitosti, rady, jak oblečení kombinovat. Tipy, do čeho investovat a na čem naopak ušetřit. I návod, jak se o oblečení starat,“ prozrazuje šéfredaktor měsíčníku ForMen Jan Müller. „Čeští muži si začínají uvědomovat, že pro jejich vnitřní pohodu je důležité být kvalitně a elegantně oblečen. To není snobská záležitost. Je to o pozitivním vztahu k sobě samému, který se pak odráží i do našeho okolí,“ dodává s tím, že ForMen Fashion Bible pro muže vychází právě dnes.

Fashion Bible časopisu For Men se snaží být prvním kompletním návodem, jak se vyznat v nabídce oblečení, bot a ostatních stylových doplňků pro muže… více na www.formenonline.cz.

Kupte si časopis Formen, objednejte si předplatné či Ipad verzi:

www.formenonline.cz/kupte-si-formen/

Témata: Spencer, Bible, Marks & amp, Sto stran, Časopis, Fashion, IPad, Müller, Blažek, STEM / MARK, Většina mužů, Alpine, Měsíčník, Čas, Sako, Muž, Valná většina, Adidas, Nejoblíbenější značka, Osobní doporučení, Lifestylový časopis