Časté intimní problémy malých chlapců. Na co dát pozor?

Monika 6. 8. 2012 17:19
Článek je moc zajímavý a já za něj děkuji, ale nikde se zde nedočítám kdy by měla jít chlapci předkožka přetáhnout celá? V některé literatuře se dočtete, že si předkožku chlapec "rozchodí" sám kolem 5 - 6 roku, někdy že až v pubertě..? ale mě obě varianty připadají pozdě a nerada bych něco zanedbala. Budu moc ráda za reakci, díky.
Jana 7. 10. 2012 10:10
Moniko mám 2 syny a můj názor je začít s postupným přetahováním co nejdříve.Jak píšeš,že to chlapec může rozchodit sám v 5-6 roce je podle nerozumné a nepravděpodobné,spíš to dopadne tak,že ho bude čekat obřízka.Sama asi víš o co jde a jak je to pro chlapce nepříjemné a bolestivé.
Karel 10. 10. 2012 19:28
**Předkožka by měla jít zcela stáhnout v době, kdy kluk začne chodit do kolektivu** – školka, škola, družina, apod. Proč? Tím že začne chodit do kolektivu, kam někteří zaměstnaní rodiče dávají i své nemocné děti, prudce vzroste nemocnost a pravděpodobnost, že na ty dětské nemoci dostane antibiotika. **Antibiotika v moči **silně narušují mikroflóru pod předkožkou a to často působí větší či menší zánět. Pokud se zánět rozjede, nelze oblast pod předkožkou účinně čistit a dezinfikovat. Předkožka je velmi citlivá kůže a **zánět předkožky je velmi bolestiví a trvá někdy až týden.** Zánět způsobí, že zhojená kůže není tak pružná jako dřív díky fibrózním změnám. Tedy, pokud před zánětem šla z části stáhnout, tak po zánětu už zpravidla nejde stáhnout vůbec. Pak urolog konstatuje skutečnou fimózu, kterou, díky fibrotické kůži, lze řešit už jen obřízkou. Proto doktoři chtějí, aby předkožka šla kompletně stáhnout nejpozději do 5 let. Žel, některé matky ale raději čekají na synův zánět a pak dají souhlas k obřízce. Zde je nutno upozornit, že v průběhu zánětu nelze obřízku provést (a tak synovi ulevit od bolesti), ale je možná až po jeho úplném zhojení.
Antonín Vlas 11. 8. 2016 01:34
Tento článek je naprosto zcestný. Je pravdou pravý opak, než se v tom článku píše. Balónkování je naprosto neškodné a průměrný věk, kdy jde předkožka stáhhnout je až 10,4 roku. Zajímalo by mne, kde autorka sebrala ty zcestné informace.
4