Maminka.czZdraví

Často blinká a nemá stolici? 7 věcí, které vás mohou u miminka překvapit

Jana Syslová 5.  10.  2016
Kolem miminek se děje spousta věcí, nad kterými zkušené mámy mávnou rukou. Pokud ovšem řešíte nějaký problém poprvé, můžete znejistět. Poradíme vám, kdy zůstat v klidu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Chce často pít

Odnášíte si domů novorozence s tím, že je třeba ho kojit po třech hodinách. Možná to tak v porodnici vycházelo, jenže po čase přijde změna - miminko chce pít častěji. Bojíte se krmit ho dřív, protože vás lékaři varovali, že se může přejídat a bude ho bolet bříško.

Mami, mám žízeň!

A navíc nemusí plakat zrovna hlady… Nebojte se, že hlad nepoznáte. Stačí miminko pozorovat, jak se projevuje. Pokud se hladově přisává a po nakrmení je spokojené, potřebuje zkrátit interval. Kojte ho, jak si řekne. Nikde není psáno, že tři hodiny jsou jediný správný interval, každé dítě je jiné a vy taky nemáte hlad pokaždé ve stejný čas. Pokud je dítě spavé a občas zaspí dobu krmení, opět vycházejte z toho, jak prospívá a jak se projevuje. Když je zdravé, spokojené a přibývá na váze, není nutné měřit čas a dítě budit.

Článek pokračuje na další straně...

Témata: Zdraví, Děti, Miminko, Novorozenec, Časopis Betynka, Akné, Novorozenecké akné, Noční spánek, Věc, Trojnásobná matka, Umělé mléko, Kýchání, Čas, Vaš, Častý pláč, Rekordman, Kožní problém, Nosní sliznice, Mimi, Sto, Narození dětí, Suchý vzduch, Blízký kontakt, Žaludeční obsah, Nadýmání, Zdraví na Heureka.cz