Maminka.czVideo

Čekáte čtyřčata, šokoval matku lékař. Čím jsou holčičky výjimečné?

Máte plné ruce práce s kojencem či batoletem? Tak a teď si všechny ty starosti zkuste vynásobit čtyřikrát. Přesně tak to vypadá v rodině Tima a Bethani Webbových. Těm se před necelými dvěma lety narodila čtyřčata. A ještě ke všemu jednovaječná, což je velice neobvyklé!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tim a Bethani Webbovi mají něco jako výhru v loterii. Totiž nejenže se jim narodila čtyřčata, ale navíc čtyřčata jednovaječná. Pravděpodobnost, že se něco takového stane, je jedna ku 67 milionům, tedy asi jako výhra v jackpotu. 

Když se dozvěděli, kolik dětí žena čeká, byli v šoku. Protože šlo o přirozené početí a nikdy předtím se v jejich původních rodinách nenarodila ani dvojčata. "Když jsme to říkali ostatním, nevěřili nám, mysleli si, že je to vtip," vzpomíná Tim Webb na dobu těhotenství. 

GALERIE: Japonská maminka vtipně zachycuje život s dvojčaty a trojčaty. To prostě musíte vidět!


Holčičky – Abigail, Emily, Grace a McKayla – přišly na svět v květnu 2016. S rodiči žijí v malém městě Hythe v kanadské provincii Alberta asi pět set kilometrů severně od jejího hlavního města Edmontonu. 

Tam, kde v rodině s jedním dítětem padne denně pět až sedm plenek, tady jich potřebují kolem třiceti. Jinými slovy, plus minus balení denně. Slušná byla také spotřeba kojeneckého mléka a výživy pro malé děti, naštěstí teď už holčičky jedí v podstatě to samé co rodiče, takže výdaje na jídlo se o něco snížily. Ale pračka je v plné permanenci stále. 

Místní komunita před časem na pomoc velké rodině vybrala pomocí sbírky padesát tisíc kanadských dolarů a kromě babičky s dětmi pomáhali a pomáhají  také místní dobrovolníci.

 

„Maminko, já chci bratříčka.“ Němka v 65 letech přivedla na svět čtyřčata…
Čekala jsem dvojčata, ale dítě mám jedno. Co je syndrom mizejícího dvojčete?
GALERIE: Hvězdná dvojčata. Kdo má doma dvojité štěstí?
Témata: Děti, Video, Mateřská a rodičovská dovolená, Rodina, Batole, Miminko, šok, Čtyřčata, Alberta, Dolar, Hlavní město, Holčička, Máť, Jackpot, Pračka, Malé dítě, Spotřeba, Timo, Kojenecké mléko, Velká rodina, Malé město, Původní rodina, Grace, Necelý rok, Komunita