Maminka.czTěhotenství

Čekáte miminko? Připravili jsme pro vás praktického průvodce těhotenstvím

Reklama 11.  7.  2019
Připravujete se na příchod potomka a máte otázky k těhotenství? Hledáte stručné a přehledné informace, na co se připravit? Odborníci z lékáren Dr.Max ve spolupráci s Ústavem pro péči o matku a dítě připravili web pro nastávající maminky a rodiče malých dětí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Internet – nepřehledná džungle

Dnešní rodiče jsou zvyklí vyhledávat si informace na internetu, ostatně, vždy je dobré mít přehled a aktivně se zajímat, zejména, když se to týká vašich milovaných dětí. Bohužel různé weby mají různou kvalitu informací a když jde o zdraví dětí, není radno riskovat. Určitě byste měli pečlivě vybírat, jakým informacím na internetu budete věřit. Vyznat se ve všech „zaručených“ radách ale není snadné.

„Raději názory odborníků, než neověřené informace a anonymní rady z internetu.“

Proto odborníci z lékáren Dr.Max společně společně s Ústavem pro péči o matku a dítě v pražském Podolí připravili web Dr.Max BABY, kde najdete komplexní, ucelené a důvěryhodné informace, ať už k těhotenství, porodu nebo k péči o malé děti.

Těhotenství týden po týdnu

Budete mít dokonalý přehled o předpokládaném vývoji těhotenství díky detailnímu popisu každého týdne, navíc ale najdete na webu i samostatné články s užitečnými tipy, ať už se týkají obíhání úřadů, výbavy pro miminko nebo péči o vaše zdraví a krásu v těhotenství, a samozřejmě i samotného porodu.

V jednoduchém intuitivním rejstříku si můžete rovněž vyhledat obvyklé těhotenské obtíže, v jednotlivých kartách nemocí jsou vždy uvedeny příznaky, domácí léčba, režimní opatření, volně dostupná léčiva i varovné signály, kdy je nezbytná konzultace s lékařem.

Péče o malé děti se vším všudy

Všechny dětské nemoci, ekzémy, jak by měly děti přibírat, jak by se měla vyvíjet jejich motorika, kolik hodin mají spát a jak správně jíst, co oblékání, hračky, přebalování a nočník, je toho tolik, co se novopečení rodiče musí naučit, čím si musí společně se svým dítětem projít a co všechno musí zvládnout.

I když je to nejkrásnější období v životě, není to legrace a občas se potřebujete poradit. Proto na webu Dr.Max BABY najdete také ucelené karty dětských nemocí s příznaky, postupem domácí léčby, dalšími opatřeními a samozřejmě s popisem jasných znamení, kdy dítě potřebuje odborné lékařské vyšetření.

Přirozený vývoj dítěte můžete sledovat v orientačním přehledu po měsících, vždy je ale nutné mít na paměti, že každé dítě se vyvíjí svým vlastním tempem.

Kniha Průvodce léky v těhotenství

Pro vás nebo pro vaše blízké, kteří čekají rodinu vznikla také užitečná kniha Průvodce léky v těhotenství. Ve stručné a přehledné formě najdete v knize užitečné informace o těhotenství, porodu a chytré tipy, jak tuhle krásnou, ale náročnou etapu zvládnout. V druhé části knihy uvádí běžné nemoci a obtíže i s doporučeným postupem léčby. Publikace také může být vhodným dárkem pro vaše těhotné kamarádky, kolegyně nebo příbuzné.

Slevy, akce a kupóny

Lékárny Dr.Max navíc držitelům Karty výhod Dr.Max v rámci Dr.Max BABY pravidelně přinášejí akční nabídky a slevové kupony pro produkty a přípravky pro děti a péči o ně.

Témata: Těhotenství